Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Venecuēlas iekšlietu ministrs paziņo par atentāta plāna pret valsts prezidentu esamību

Venecuēlas iekšlietu ministrs Rodrigess Toress paziņojis par atentāta plāna pret valsts prezidentu Nikolasu Maduro esamību. Ar šo paziņojumu R. Toress nācis klajā televīzijas kanāla Telesur tiešajā ēterā.

Saskaņā ar plānu, prezidentu nošautu snaiperis, bet atentātam sekotu uzbrukumi svarīgiem stratēģiskajiem objektiem, paziņoja Venecuēlas iekšlietu ministrijas vadītājs. Pēc viņa vārdiem, sākotnēji īstenot uzbrukumu bijis iecerēts 24. jūlijā.

Pēc ministra vārdiem, atentāta sagatavošana sākta 2013.gada aprīlī, īsi pirms Venecuēlas prezidenta vēlēšanām. Kā dažus no sazvērestības dalībniekiem ministrs nosauca bijušo Kolumbijas prezidentu Alvaro Uribi, bijušo Hondurasas prezidentu Roberto Mišeleti, Kubas teroristu pārstāvi Posadu Karilesu, kā arī kādu anonīma CIP darbinieku. Bez tam atentātu atbalstījuši „radikāli labējie spēki”, tajā skaitā Venecuēlas opozīcijas prezidenta amata kandidāts Enrike Kapriless, paziņoja R. Toress.

Sazvērnieki tikušies Kolumbijas galvaspilsētā Bogotā, kā arī Panamā un Maiami. Kādā veidā izdevies novērst atentātu, R. Toress nepaskaidroja.

Jāatgādina, ka jūnijā sakara ar aizdomām par atentāta pret Nikolasu Maduro gatavošanu tika aizturēti deviņi Kolumbijas pilsoņi. Par sazvērestības pret viņu esamību vairākkārt izteicies arī pats N. Maduro. Maijā prezidents apsūdzēja atentāta pret viņu gatavošanā bijušo Kolumbijas prezidentu Alvaro Uribi un valsts labējo opozīciju. Tāpat N. Maduro, kurš pēc Venecuēlas līdera Ugo Čavesa nāves pildīja valsts vadītāja pienākumus, priekšvēlēšanu kampaņas gaitā arī paziņoja par sazvērestības pret viņu esamību ar ASV prezidenta administrācijas pārstāvju un kādu „galēji labēju spēku” no Salvadoras piedalīšanos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits