Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +10 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Venecuēlas valdība noliedz ziņas par prezidenta Čavesa kritisko veselības stāvokli

Venecuēlas valdība svētdien oficiāli noraidījusi ziņas, ka šīs valsts prezidenta Ugo Čavesa veselības stāvoklis pēc steidzamas operācijas Kubas slimnīcā ir kritisks, uzsverot, ka valsts vadītāja atveseļošanās process "norisinās veiksmīgi".

"Viņš atveseļojas," ziņu aģentūrai AFP sacījis Venecuēlas informācijas ministrs Andress Isarra, reaģējot uz Maiami laikrakstā "El Nuevo Herald" publicētajiem ASV izlūkdienesta avotu izteikumiem, ka Čavess ir "ne gluži uz nāves gultas, bet kritiskā un sarežģītā stāvoklī". Ministrs arī aicinājis neizplatīt baumas sociālajā tīklā "Twitter".

Kā ziņots, Maiami avīze vēstīja, ka uz Kubu ar gaisa spēku lidmašīnu nesen aizsteigusies Čavesa meita Rosina un viņa māte Marisabela Rodrigesa.

Saskaņā ar Venecuēlas valdības sniegto informāciju, Čavesam 10.jūnijā slimnīcā Kubā veikta operācija, lai izņemtu abscesa veidojumu iegurņa rajonā un viņš tuvākajās nedēļās atgriezīsies Karakasā.

Taču "El Nuevo Herald" sestdien vēstīja, ka Čavesam Kubā veikta prostatas vēža operācija un viņš saņem ķīmijterapiju.

ASV izlūkdienests atteicās apstiprināt šo informāciju.

Čavesa ieilgusī prombūtne izraisījusi neapmierinātību arī Venecuēlas opozīcijas deputātos, kas norāda, ka prezidenta rīkojumu došana no ārvalstīm nav konstitucionāla.Venecuēlas viceprezidents Eliass Hauva sestdienas vakarā žurnālistiem paziņoja: "Čavess kopā ar mums būs vēl ilgu laiku".

Augsta ranga venecuēliešu diplomāts Temirs Porass savā tvitera profilā rakstīja, ka Čavesa ienaidniekiem "vajadzētu beigt sapņot, bet viņa draugiem jābeidz raizēties".

Arī Čavesa tvitera profilā sestdienas vakarā parādījās daži ziņojumi, taču tajos nav komentētas izskanējušās ziņas par viņa veselības stāvokli. Ziņojumos teikts, ka Kubā viņu apciemot ieradusies viņa jaunākā meita un trīs mazbērni, kā arī slavēts Venecuēlas valdības ministru revolucionārais gars.

Tikmēr ieilgusī Čavesa prombūtne Venecuēlā izraisījusi minējumus, ka prezidents uz Kubu devies, lai veiktu plastisko operāciju vai arī vēlas ar slimošanu veicināt iedzīvotāju līdzjūtību pirms 2012.gadā gaidāmajām prezidenta vēlēšanām, kurās Čavess kandidē uz trešo pilnvaru termiņu.

Čavess Kubā ieradās 8.jūnijā, noslēdzot vairāku dienu vizīti Dienvidamerikā, kur viņš apmeklēja arī Brazīliju un Ekvadoru. Pēc ierašanās Kubā viņu piemeklēja asas sāpes iegurņa rajonā un viņš nogādāts slimnīcā, kur viņam, saskaņā ar oficiālo informāciju, diagnosticēts strutains abscess, kas izoperēts.

Čavess ir komunistiskās Kubas galvenais ekonomiskais un politiskais sabiedrotais.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits