Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Vēstniecībā Īrijā daudz Latvijas pilsoņu pasu mainīt gribētāju

Latvijas vēstniecībā Īrijā pilsoņu pasu mainīt gribētāji veido pat garas rindas, un līdz šim noformētas jau vairāk nekā 750 pases. Aptuveni tikpat daudz pasu tika noformēts arī pērn visa gada laikā.

Vēstniecības pārstāve Liene Lobzova paskaidroja, ka uz pasu noformēšanu var pieteikties rindas kārtībā. Dažas dienas vēstniecībā neesot neviena pilsoņa, kas vēlas nomainīt veco pasi pret jauno, taču citās dienās neizskaidrojamu iemeslu dēļ atnākot necerēti daudz pilsoņu.

Dienās, kad rindas ir garas, tautieši tiekot brīdināti, ka būs jāgaida, viņiem tiek piedāvāta lasāmviela un aptaujas anketas par reemigrāciju, kuras izmantos pētījumā. Reizēm cilvēki izvēlas atnākt citā dienā.

Lobzova gan norādīja - cilvēki situāciju izprot un neapmierināto nav.

Uz jautājumu, kādi cilvēki parasti veido rindas, vēstniecības pārstāve teica, ka šobrīd pases kārto tie, kuri negrasās nekur braukt tuvākajā laikā. "Vienkārši vēlas sakārtot savus dokumentus," viņa piebilda.

Tie pilsoņi, kuriem vasaras sākumā bija paredzēti braucieni, pases jau nomainījuši, tāpēc tā dēvēto steidzamo pasu patlaban esot ļoti maz.

Pēc 1.jūlija ceļošanai nebūs derīgas tās pilsoņu pases, kas izdotas līdz 2002.gada 30.jūnijam - pases ar ielīmētajām fotokartītēm. Pārējās pases būs derīgas ceļošanai līdz to derīguma termiņa beigām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits