Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VIDEO: Pasažieri piedzīvo šausminošus mirkļus United Airlines avioreisā

Aptuveni pusstundu pirms plānotās nosēšanās Honolulu, Havaju salās, United Airlines reisa UA1175 pasažieri piedzīvoja nepatīkamus un satraukuma pilnus brīžus - lidojuma laikā aviolainera Boeing 777-222 labās puses dzinējs daļēji izjuka - atdalījās tā pārsegs, ziņo ASV mediji. Notikušo fotogrāfijās un video dokumentēja vairāki sociālo tīklu lietotāji. Par laimi viss beidzās veiksmīgi.

Lidojuma laikā atskanējis skaļš blīkšķis, un bija skaidri redzams, ka labā spārna dzinējs zaudējis pārsegu. Piloti nekavējoties pārraidīja trauksmes signālu, brīdinot par nepieciešamību veikt ārkārtas piezemēšanos, tikmēr dzinējam tuvu sēdošais pasažieris - IT milža Google darbinieks Ēriks Hedāds - biedējošo ainu iemūžināja gan video, gan fotoattēlos. 

"Šis izskatās nelāgi," redzamo ainu ierakstā Twitter komentēja vīrietis.

Tiesa gan, viņš biedējošajā situācijā nezaudēja arī humora izjūtu, un ierakstā pie ievietota attēla, kurā it kā pēta drošības instruktāžu, fonā esot redzamam bojātajam dzinējam, pajokojis, ka "instruktāžā nevar atrast nekādu informāciju par šādiem gadījumiem".

Kāda cita pasažiere Marija Falaši augšupielādēja vairākus attēlus, un pieredzēto raksturoja kā "baismīgāko lidojumu manā dzīvē". Vienlaikus Falaši uzslavēja gan pilotus, gan apkalpojošo personālu, kuri "paveica lielisku darbu".

United Airlines pēc incidenta paziņoja, ka piloti sekojuši visiem ārkārtas situācijas protokoliem, kas ļāvis droši nogādāt lidaparātu un tā pasažierus uz zemes. Aviokompānija arī uzsvēra, ka sadarbojas ar Federālo Aviācijas administrāciju un Nacionālo Transporta drošības komisiju, lai izmeklētu notikušā cēloņus. Jāpiezīmē, ka konkrētā Boeing 777 lidmašīna iegādāta 1994. gadā, proti, tā ir viena no pirmajām šīs sērijas lidmašīnām, kas nodota ekspluatācijā. Šīs sērijas lidaparātus sāka ražot 1993. gadā un tie ir šobrīd pasaulē lielākie divu dzinēju aviolaineri.

Top komentāri

Trollis JT
T
Kāds tehniskais darbinieks aizmirsa pievilkt kādu fiksējošo skrūvi... bleķis atvibrēja un norāvās, pludlīnija ievērojami pasliktinājās... nekas vairāk.
M
M
Mieru, tikai mieru! Norauts pārsegs jau nav apledojuši sensori. Ar draudzīgiem sveicieniem Krievzemes aviatoriem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits