Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VIDEO: Specvienība Austrālijā aiztur vīrieti, kurš centās ielauzties aviolainera pilotu kabīnē

Aviokompānijas Malaysia Airlines reisā no Melburnas Austrālijā uz Kualalumpuru Malaizijā pasažieri piedzīvojuši pamatīgu izbīli - neilgi pēc pacelšanās kāds vīrietis, turot rokā pagaidām neidentificētu, melnu objektu apmēram melones izmērā, kā to raksturoja citi pasažieri, centās iekļūt pilotu kabīnē, vēsta CNN.

Pasažieriem izdevās potenciāli bīstamo vīrieti uzveikt un piesiet tukšā sēdvietā, bet lidmašīna tika novirzīta no maršruta un drīz pēc tam atgriezās Melburnas lidostā. 

Aculiecinieks Endrjū Austrālijas ziņu izdevumam ABC News atstāsta notikušo, ka vīrietis kliedzis: "Man jātiek pie pilota, man jātiek pie pilota!"

Pēc tam, kad lidmašīna tika veiksmīgi nosēdināta, vīrieti aizturēja policijas specvienība.

Varas iestādes gan pēc notikušā tika asi kritizētas no pasažieru puses, kuriem nebija izprotama policistu vilcināšanās, proti, pēc tam, kad lidmašīna bija apstājusies uz skrejceļa, policisti iekšā nedevās vēl apmēram pusotru stundu. 

"Mēs redzējām policistus ārpus lidmašīnas, bet viņi nekāpa iekšā lidmašīnā, un neviens nezina, kādēļ tā," komentēja viena no reisa pasažierēm Selēna Brauna.

Pēc notikušā sarīkotā preses konferencē policijas pārstāvis Greiems Eštons skaidroja, ka incidents uztverts kā iespējams terorista uzbrukums, tāpēc attiecīgi pielietoti pretterorisma operāciju protokoli: "Tas nozīmē, ka mēs pēc iespējas ātrāk izolējam lidmašīnu, tad evakuējam pasažierus un tiekam galā ar uzbrucēju." 

Policija noskaidrojusi, ka pārkāpējs ir 25 gadus vecs šrilankietis, kurš ir psihiatriskajā uzskaitē un nesen izlaists no ārstniecības iestādes. Šobrīd versija par terora akta mēģinājumu netiek izskatīta.

Jāatgādina, ka aviokompāniju Malaysia Airlines pēdējos gados piemeklējušas vairākas traģiskas nelaimes. Vispirms 2014.gada 8.martā pazuda tās laineris Boeing 777 ar 239 cilvēkiem uz klāja. Lainera vraku nav izdevies atrast arī pēc vairākus gadus ilgušiem meklējumiem. Vien dažus mēnešus vēlāk, 17.jūlijā, virs prokrievisko separātistu kontrolētās teritorijas Ukrainas austrumos ar raķeti Buk notriekts Malaysia Airlines pasažieru laineris, kas bija ceļā no Nīderlandes uz Kualalumpuru. Bojā gāja 298 cilvēki.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits