Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Viens veiksmes stāsts

Amerikas nabadzīgākā  štata – Dienviddakotas divdesmit trīs gadus jaunajam iedzīvotājam un pēc reālās nodarbošanās – īstam govju ganam/kovbojam Nīlam Vanlesam 6. jūnijā uzspīdēja nejauša jeb cūkas laime. Viņš vinnēja lielāko laimestu populārās ASV loterijas Powerball vēsturē – 232,1 miljonu dolāru. Šonedēļ beidzot nokārtotas visas formalitātes un Nīls saņēma pirmo laimētās naudas porciju - 8 miljonus dolāru (spēles noteikumi paredz, ka izmaksas tiek veiktas pakāpeniski astoņu gadu laikā).

Šķiet, ka šoreiz veiksmes stāsts izrādīsies aizkustinoši pamācošs – Nīls paziņojis, ka apjēdz, cik milzīga nauda nonākusi viņa rokās, zina, ka daudzi cilvēki, kas laimējuši loterijās vienkārši „sajūk prātā un sāk rīkoties ar vieglo naudu pilnīgi neracionāli”, taču kovbojs, kurš visu dzīvi palīdzējis savai ģimenei „galus savilkt kopā”, zina, ko nozīmē fiziski smags darbs, tāpēc „negrasās naudu bezjēdzīgi notriekt, bet gan ieguldīt savas ģimenes un dārgo, vienmēr izpalīdzīgo kaimiņu dzīves kvalitātes uzlabošanai”. Daļu naudas viņš ziedos labdarībai. Daļu – jaunas zemes iepirkšanai.

ASV dzīves līmeņa pētniecības aģentūra Census Bureau atzīmē, ka Todkauntija, mazs ciematiņš Dienviddakotā, ir septītais „nabadzīgākais reģions visā valstī”, kura iedzīvotāji pārsvarā pārtiek no lopu uzraudzīšanas un metāla atkritumu vākšanas apkārtnē, ko tie nodod otrreizējai pārstrādei.

Vanlesu ģimenē Nīls ir vienīgais bērns, pagaidām neprecējies, un kopā ar māti un tēvu apstrādā 320 akru lielo zemes gabalu, kas viņiem pieder. Uztur ganāmpulku – zirgus, aitas, govis. Nīls sevi uzskata par īstu rančēro, taču amizanti ir tas, ka puisi aizkustinājusi Enga Lī slavenā filma Kuprainais kalns, jo tur esot „parādīts, kāda patiesībā provinces rančo ir grūta dzīve” (piebildīsim, ka Kuprainais kalns ir visai skumjš un pikants stāsts par divu kovbojpuišu aizliegto mīlestību).

Paradoksāli, ka Nīls ļoti reti piedalījies šāda veida loterijās un šī gada maijā uz labu laimi nopircis Powerball kartītes par atlikušajiem 15 dolāriem, jo kaimiņciemā ar nosaukumu Vinnera (winner – angliski uzvarētājs) vietējā pārtikas veikalā neesot bijis izdodamās sīknaudas. Uz veikalu Nīls, kā jau riktīgs kovbojs, bija aizjājis uz sava mīļākā zirga – ķēvītes Eleonoras: „Varbūt viņa man atnesa laimi, jo Elija nez kāpēc piestāja tieši pie tās pārtikas bodes, kuru parasti neapmeklēju?”

Protams, vārdi - lielākais vinnests ASV loteriju vēsturē un cipars 232,1 miljons –  skan lepni, taču realitātē Nīls Venless saņems „nieka”  88, 5 miljonus dolāru. Pārējo dižā vinnesta daļu valsts ietur nodokļos. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ECB samazina procentu likmes

Eiropas Centrālā banka (ECB) ceturtdien nolēma pazemināt procentlikmes par 0,25 procentpunktiem.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits