Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Viesstrādnieki PK būvēs Katarā strādājuši pat 148 dienas bez brīvdienām

Viesstrādnieki Katarā strādājuši pat 148 dienas bez brīvdienām, ceļot stadionus 2022.gada Pasaules kausa (PK) finālturnīram futbolā, teikts konsultāciju firmas Impactt ziņojumā.

Impactt pētījumā teikts, ka Pasaules kausa organizatoru pārraudzītajos projektos lielākā problēma joprojām ir ilgās darba stundas.

Lielākā daļa jeb 13 no 19 uzņēmējiem darbiniekus nodarbina vairāk nekā atļauts. Kopumā Pasaules kausa objektos strādā 18 500 darbinieki.

"Astoņiem no 19 darbuzņēmējiem neatbilstība ir kritiska, jo darba stundu skaits nedēļā pārsniedz 72," teikts ziņojumā.

Kā smagākais pārkāpums tiek minētas 14 darba stundas dienā un 402 stundas mēnesī.

Tāpat tiek norādīts, ka darbinieki strādā daudzas dienas pēc kārtas bez brīvdienām. Kādam darbuzņēmējam trīs strādnieki bez brīvdienām bijuši darbā no 124 līdz 148 dienām pēc kārtas.

Kataras likumi nosaka 48 stundu darba nedēļu, kas atbilst astoņu stundu darba dienai. Dienas gaišajā laikā atļautas virsstundas ar noteikumu, ka tiek piešķirta vismaz viena brīvdiena nedēļā.

Līdzīgus atklājumus Impactt Katarā atklāja savā pirmajā auditā pagājušajā gadā.

Tajā pašā laikā pausta atzinība par naudas atmaksu tiem strādniekiem, kuri pirms došanās uz Kataru maksājuši aģentiem par pieņemšanu darbā.

Tikmēr cilvēktiesību aizstāvju organizācija Amnesty International norādījusi, ka migrantu strādnieki Katarā, kuru ir aptuveni divi miljoni, sastopas ar plaši izplatītu ekspluatāciju.

Katara starptautiski tiek kritizēta par iespējamo korupciju cīņā par tiesībām rīkot 2022.gada Pasaules kausu futbolā, kā arī par strādnieku tiesībām šajā valstī.

2022.gada Pasaules kausa izcīņa futbolā Katarā notiks no 21.novembra līdz 18.decembrim, nevis, kā ierasts, vasarā, kad valstī ir pārmērīgi liels karstums.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits