Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

WikiLeaks dibinātājs gatavojas kandidēt Austrālijas parlamenta augšpalātas vēlēšanās

Interneta vietnes WikiLeaks dibinātājs Džūljens Asanžs pieņēmis lēmumu piedalīties Austrālijas parlamenta augšpalātas – Senāta – vēlēšanās, 17. martā paziņots projekta profilā Twitter.

Pašlaik Dž. Asanžs atrodas mājas arestā Lielbritānijā, kur gaida spriedumu lietā par viņa izdošanu Zviedrijai. Šī iemesla dēļ tika apšaubītas viņa tiesības balotēties vēlētam amatam Austrālijā, tomēr WikiLeaks juristi ir noskaidrojuši, ka nav nekādu šķēršļu Dž. Asanža kandidēšanai vēlēšanās. Bez tam projekta ietvaros tiek apspriesta iespēja izveidot WikiLeaks partiju, kura varētu „ieņemt” Austrālijas parlamentu.

Dž. Asanžs ir Austrālijas pilsonis (viņš dzimis 1971. gadā Taunsvilas pilsētā valsts ziemeļaustrumos). Štats, no kura balotēsies WikiLeaks dibinātājs, pagaidām nav zināms, taču Dž. Asanžs sola to nosaukt jau tuvākajā laikā. Bez tam no Viktorijas štata Leiloras apgabala uz Austrālijas Senātu kandidēs vēl viens, pagaidām nezināms projekta pārstāvis – viņš sacentīsies tieši ar Austrālijas premjerministru Džūliju Gilardu (Julia Gillard).

Projekts WikiLeaks un tā dibinātājs Dž. Asanžs kļuva slaveni, pateicoties simtiem tūkstošu slepenu dokumentu no ASV diplomātiskās sarakstes publiskošanai. Austrālijas varas iestādes nosodīja WikiLeaks darbību, raksturojot to kā „ārkārtīgi bezatbildīgu”, atzīmē aģentūra AFP. 2010. gadā Dž. Gilardas valdība arī iniciēja pārbaudi šajā sakarā, tomēr īpaša komisija secināja, ka Dž. Asanžs ar savām darbībām nav pārkāpis nevienu no Austrālijas likumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits