Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Zemestrīcē Ķīnas ziemeļrietumos vismaz 116 bojāgājušie

Ķīnas ziemeļrietumos naktī uz otrdienu notika spēcīga zemestrīce, kurā gājuši bojā vismaz 116 cilvēki, bet ievainoti vairāk nekā 500, otrdien ziņoja valsts mediji.

Seklā zemestrīce notika Gaņsu provincē netālu no Cinhajas provinces robežas. ASV Ģeoloģiskais dienests novērtēja tās stiprumu ar 5,9 magnitūdām, bet ziņu aģentūra "Sjiņhua" vēstīja, ka tā bijusi 6,2 magnitūdas stipra.

Zemestrīcē gājuši bojā vismaz 105 cilvēki Gaņsu provincē un 11 - Cinhajas provinces Haidunas pilsētā, bet ievainoti 397 cilvēki Gaņsu provincē un 140 cilvēki Cinhajas provincē.

Zemestrīce nodarīja ievērojamus postījumus, sagraujot mājas un pārtraucot elektroapgādi un ūdensapgādi dažos ciemos. Bojāta arī transporta un komunikāciju infrastruktūra. Cilvēki izskrēja no mājām uz ielas, mēģinot izglābties. Otrdienas rītā tika uzsākti glābšanas darbi.

Zemestrīce notika desmit kilometru dziļumā plkst.23.59 pirmdien pēc vietējā laika (plkst.17.59 pēc Latvijas laika), un tai sekoja vairāki pēcgrūdieni. Tās epicentrs atradās apmēram 100 kilometrus uz dienvidrietumiem no Gaņsu provinces galvaspilsētas Laņdžou.

Zemestrīces Ķīnā notiek bieži. Augustā 5,4 magnitūdu zemestrīcē Ķīnas austrumos tika ievainoti 23 cilvēki un sagruva desmitiem ēku.

2022.gada septembrī 6,6 magnitūdu zemestrīcē Sičuņas provincē gāja bojā gandrīz 100 cilvēku. 2008.gadā 7,9 magnitūdu zemestrīcē zaudēja dzīvību vai pazuda bez vēsts vairāk nekā 87 000 cilvēku, tai skaitā 5335 skolēni.

Raidorganizācija CCTV vēstīja, ka uz zemestrīces skarto apgabalu nosūtītas teltis, saliekamās gultas un segas. Naktī gaisa temperatūra apgabalā vietām noslīdēja līdz pat mīnus 15 grādiem pēc Celsija.

Glābšanas darbos iesaistīti vismaz 4000 ugunsdzēsēju, karavīru un policistu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits