Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ziņu aģentūra: Irānā izpildīts nāvessods par spiegošanu CIP interesēs notiesātajam

Irāna izpildījusi nāvessodu "Aizsardzības ministrijas līgumdarbiniekam", kurš notiesāts par spiegošanu ASV Centrālās Izlūkošanas pārvaldes (CIP) interesēs, sestdien vēstīja varai pietuvinātā ziņu aģentūra ISNA.

"Tika izpildīts spriedums par nāvessodu Džalaola Hadži Zavaram, Aizsardzības ministrijas aviācijas organizācijas līgumdarbiniekam, kurš spiegoja CIP un amerikāņu valdībai," atsaucoties uz Irānas armiju, vēstīja ISNA.

Tā norādīja, ka nāvessodu piesprieda Irānas militārā tiesa un tas izpildīts Radžajišahras cietumā Karajā uz rietumiem no Teherānas. Nāvessoda izpildes laiks netiek precizēts.

Aģentūra neprecizēja, kad Zavaru aizturēja, bet atklāja, ka viņa līgums ar Aizsardzības ministriju lauzts 2010. - 2011. gadā.

Spiegošanu atklājusi Aizsardzības ministrijas izlūkošanas vienība, informēja ISNA.

Izmeklēšanas laikā aizdomās turētais atzinies spiegošanā CIP interesēs apmaiņā pret naudu, vēstīja ziņu aģentūra, piebilstot, ka viņa mājās atrasti dokumenti un spiegošanas ierīces.

Zavara bijusī sieva notiesāta par "iesaisti spiegošanā" un viņa izcieš 15 gadu cietumsodu, ISNA norādīja.

Informācija par nāvessodu izplatīta dažas dienas pēc tam, kad Irāna paziņoja, ka ir izjaukusi jaunu ASV spiegu tīklu, kas saistīts ar CIP. Tas noticis laikā, kad pieaudzis saspīlējums abu valstu attiecībās.

Irānas oficiālā ziņu aģentūra IRNA otrdien vēstīja, ka spiegu tīkla izjaukšana ir liels trieciens ASV izlūkdienestiem. Operācija esot veikta sadarbībā ar ārvalstu sabiedrotajiem, bet konkrētas valstis IRNA nenosauca.

ASV prezidents Donalds Tramps piektdien paziņoja, ka valsts bija gatava gaisa triecieniem pret Irānu, bet pēdējā brīdī tos atsauca, jo triecieniem būtu liels upuru skaits un tā nebūtu samērīga atbilde uz ASV izlūkošanas bezpilota lidaparāta notriekšanu.

Irāna uzstāj, ka bezpilota lidaparātu notrieca, jo tas pārkāpa valsts gaisa telpas robežu, bet ASV to noraida. Tas saasinājis attiecības abu valstu starpā, kas jau pēdējā laikā pasliktinājušās saistībā ar uzbrukumiem naftas tankkuģiem, par kuriem ASV vaino Irānu.

 

Top komentāri

Endzelīnsdivreizkapāapgriezies
E
Izvēlieties variantus! A- "Irānā izpildīts nāvessods par spiegošanu CIP interesēs notiesātajam". B- Par spiegošanu CIP interesēs notiesātajam Irānā izpildīts nāvessods. C - CIP spiegam Irānā izpildīts nāvessods.
Izvestija
I
Labi! Pasaulē jau tā par daudz cilvēku.
Uldis
U
Apsveicami !!! Tieši tas arī notiks Latvijā !!! Rinkēvič Tu un Tava banda tieši topašu sodamēru dabūsiet .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits