Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Žurnālists: Jakudza sūta glābt avarējušo Fukušimas AES savus parādniekus

Japānas neatkarīgais žurnālists Tomohiko Sudzuki (Tomohiko Suzuki) veicis atjaunošanas darbu cunami laikā 2011. gada martā bojātajā Fukušimas atomelektrostacijā (AES) izmeklēšanu un secinājis, ka atjaunošanas darbos tieši piedalījušies Japānas noziedzīgo klanu jeb jakudzas pārstāvji, lasāms darbā, kas publicēts The Foreign Correspondents Club of Japan interneta vietnē.

Kā žurnālists raksta savā grāmatā Jakudza un atomelektrostacijas, kura parādīsies veikalos decembra vidū, kompānijai Tepco piederošās AES darbinieku sarakstu faktiski sastāda mafija, un aptuveni katrs desmitais AES Fukušima-1 darbinieks tajā pieņemts darbā ar tiešu jakudzas starpniecību.

Atbilstoši T. Sudzuki versijai, galēji bīstamos darbos noziedznieki sūta savus parādniekus. Vēl jo vairāk, šī prakse, pēc T. Sudzuki rīcībā esošās informācijas, tikusi izmantota jau sen, ilgi pirms avārijas.

Tepco pārstāvji savukārt noliedz jebkādu organizētās noziedzības saistību ar stacijas atjaunošanas darbiem. „Mēs cenšamies turēties pretim noziedzīgo sindikātu darbībai likuma ietvaros un esam pārliecināti, ka visi kompānijas darbinieki pieņemti darbā atbilstošā kārtībā,” Tepco paziņojumu citē aģentūra AFP.

Japānas plašsaziņas līdzekļos jau agrāk ir izskanējusi informācija, ka jakudza iesaistīta budžeta līdzekļu, kas tiek piešķirti kā kompensācija AES avārijā cietušajiem, sadalē.

Kā vēsta AFP, T. Sudzuki raksta par jakudzas darbību jau vairākus pēdējos gadus. Šī gada jūlijā un augustā žurnālists pats strādāja avarējušajā AES, un viņa pienākumos ietilpa arī radioaktīvā ūdens attīrīšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins: Nav plānu ieņemt Harkivu

Krievijai šobrīd nav plānu ieņemt Harkivu, piektdien, atrodoties vizītē Ķīnā, apgalvoja Krievijas diktators Vladimirs Putins.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits