Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Zviedri satraukti par stikla gabaliņiem vistas gaļā

Zviedrijā lielu satraukumu izraisījušas ziņas par stikla gabaliņu atrašanu vistas gaļā, jo tas rada nopietnus draudus patērētāju veselībai. Vistas gaļas ražotājiem ir aizdomas, ka gaļas sabojāšana skaidrojama ar sabotāžu, kas vērsta pret šo nozari.

Nelieli stikla gabaliņi kopš 20.marta atrasti dažādos vistas gaļas produktos, galvenokārt saldētās vistās. Ziņas par šādiem incidentiem pienāk no dažādām Zviedrijas malām. Piemēram, kādā taizemiešu restorānā Zviedrijas ziemeļos klients atradis stikla gabaliņus vistas gaļas ēdienā. Restorāna vadība uzskata, ka stikli jau bija saldētajā vistā, ko restorāns iepircis no vairumtirgotāja. Savukārt kādai ģimenei nepatīkamu pārsteigumu sagādāja trīs līdz četrus milimetrus lieli stikla gabaliņi, ko viņi atrada svaigā vistas gaļā.

Bjūvas pašvaldība valsts dienvidos nolēmusi uz laiku pārtraukt vistas gaļas ēdienu pasniegšanu pašvaldības skolās un pansionātos. Amatpersonas uzsver, ka nedrīkst riskēt ar cilvēku veselību. Pagaidām nopietnas traumas ar stikla gabaliem nav gūtas.

Zviedrijas prese vēsta, ka stikla gabaliņi atrasti arī no Vācijas un Dānijas ievestā vistas gaļā. Zviedrijas lielākais vistas gaļas ražotājs Kronfaagel nolēmis izņemt no veikalu plauktiem simtiem tonnu vistas gaļas produktu. "Mēs negribam riskēt ar patērētāju drošību. Mēs ļoti raizējamies, ka kāds no patērētājiem varētu ciest," uzsver uzņēmuma vadītājs Jāns Henriksens.

Varas iestādēm pagaidām nav informācijas, kas ļautu nepārprotami secināt, kā stikla gabali nonākuši vistas gaļā. Arī paši vistas gaļas ražotāji ir neizpratnē, kādēļ kļuvuši par šāda skandāla upuriem. Ražotājiem ir aizdomas, ka kāds cenšas mērķtiecīgi vērsties pret vistas gaļas piegādātājiem. Policija sola, ka rūpīgi izmeklēs visus gadījumus un noskaidros vainīgo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits