Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Bloomberg: Dzelteno vestu kustību balsta prokremliski mediji un Twitter konti

Francija tās prezidenta Emanuela Makrona laikā veiksmīgi spējusi veiksmīgi atvairīt informatīvus uzbrukumus no Krievijas puses, tostarp vēlēšanu laikā. Taču pašlaik, kārtējo reizi aktivizējoties tā saucamajai "dzelteno vestu" kustībai, fiksēti simtiem Twitter kontu, kas iepriekš popularizējuši prokremlisku saturu un pašlaik savos vēstījumos izmanto atsauci #giletsjaunes, kas franču valodā nozīmē "dzeltenās vestes" un ko izmanto paziņojumiem par šo kustību, vēsta Bloomberg.

ASV Māršala fonda vienība Demokrātijas nodrošināšanas alianse, kas pārrauga prokremliskas aktivitātes tīmeklī, vēsta, ka pēdējā laikā fiksēti ap 600 Twitter kontu, kas atspoguļo Kremļa redzējumu nu ir pieslēgušies huligāniskajai protesta kustībai dzeltenās vestes. Tā, kā zināms, pārņēmusi ne tikai Francijas galvaspilsētu Parīzi un mazākas pilsētas, bet arī Beļģijas galvaspilsētu Briseli un tās dēļ īpaši drošības pasākumi izvērsti arī abu valstu robežkontroles punktos.

"Ir diezgan nepārprotamas norādes, ka šajos kontos ir vērojami spēcīgi centieni pastiprināt šo konfliktu," norādījis Demokrātijas nodrošināšanas alianses pārstāvis Brets Šafers.

Šajos Twitter kontos vairākkārt vēstīts, ka Francijas tiesībsargājošās iestādes apzināti veicinot sacelšanos un agresiju. Tas neatbilst patiesībai, jo Francijas policija vēršas pret naidu un agresiju Parīzes ielās. Tomēr šo vēstījumu raksturs sakrīt ar iepriekš novērotām Krievijā iniciētām dezinformācijas kampaņām ar centieniem graut uzticību Rietumvalstu valdībām un liberālām demokrātiskām valstīm, klāstījis Šafers.

Redzamāko apšaubāmas informācijas paudēju vidū ir prokremliski mediju veidojumi kā Sputnik un RT (Russia Today) televīzija un RUPTLY - Vācijā bāzēta video ziņu organizācija, kas pieder RT. Tās ziņo, ka Francijas policija, neatbalstot Makronu prezidenta amatā, nostājusies protestētāju pusē. Šīm "ziņām" esot sniegta atsauce uz divu mazu policijas arodbiedrību pārstāvjiem, kuri šajā mēnesī kopā ieguva mazāk par 4 procentiem balsu valsts mēroga arodbiedrību vēlēšanās, norāda pētnieki.

Tāpat Sputnik un RT publicējuši video, kas izplatījies Francijas sociālajos tīklos. Tas atainojis policistus Francijas dienvidrietumu pilsētā Pau, novelkot ķiveres, kas nodēvēta kā solidaritāte ar protestētājiem. Vietējā policija un žurnālisti šo vēsti noraidījuši kā nepatiesu, jo daži policisti noņēmuši ķiveres, lai aprunātos ar protestētājiem un tad tās atkal uzlikuši galvā.

Sputnik un RT nav komentējuši šos pārmetumus.

Jau vēstīts, ka sestdien Parīzē aizturēti ap 700 "dzelteno vestu" aktīvistu, bet Briselē - ap 400.

 

Top komentāri

hmm
h
Putinam protams ir izdevīgi protesti Francijā un viņš protams labprāt tos atbalstītu tāpat kā viņš atbalsta mūsu ždanokas un ušakovus. Bet tas nav Putins, kas ir izraisījis dusmas frančos, tas ir Makrons.
atklātība
a
Citāts: "kustību balsta prokremliski mediji un Twitter konti". Lai cilvēkiem būtu skaidrs, kā informāciju viņi lasa vai skatās, ar likumu būtu jānosaka, lai būtu zināmi patiesie medija īpašnieki. Lai cilvēki zinātu, kas viņus grib ietekmēt - Putins, Soross vai kāds cits.
ļuļa
ļ
un degvielas cenas francijā arī putins taisījās pacelt. var jau melot, bet lūdzu, ar sajēgu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits