Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Brexit atbalstītāji iepazīstina ar jaunu imigrācijas sistēmu

Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) atbalstītāji trešdien atklāja plānus par Austrālijas stila imigrācijas sistēmu strādniekiem no bloka dalībvalstīm gadījumam, ja briti 23.jūnijā paredzētajā referendumā nobalsos par izstāšanos no ES.

"Automātiskas tiesības visiem ES pilsoņiem ierasties un strādāt Lielbritānijā tiks izbeigtas," norādīts Vote Leave kampaņas līderu paziņojumā.

Paziņojumā uzsvērts, ka potenciālajiem imigrantiem būs "jāspēj runāt labā angļu valodā" un jāiziet prasmju pārbaude.

Plānu paredzēts ieviest pirms 2020.gadā gaidāmajām parlamenta vēlēšanām.

Austrālijai ir ļoti stingra politika pret patvēruma meklētājiem, bet tā ļauj iebraukt kvalificētiem imigrantiem, vērtējot kandidātus pēc tādiem kritērijiem kā vecums, angļu valodas prasmes, profesija, kvalifikācija un pieredze.

Laikraksts The Daily Telegraph raksta, ka Vote Leave kampaņas plāns "saniknos Dauningstrītu", jo tas tieši apstrīd premjerministra Deivida Kamerona autoritāti.

Kamerons paziņojis, ka neatkāpsies no amata gadījumā, ja briti nobalsos par izstāšanos, bet vadoši konservatīvo politiķi norādījuši, ka viņam var nākties to darīt.

Vote Leave kampaņa uzsver, ka plāns nodrošinās "godīgumu" starp strādniekiem no ES dalībvalstīm un pārējiem imigrantiem, tostarp no Britu Nāciju Sadraudzības.

Plānā teikts, ka nemainītos Īrijas pilsoņu tiesības strādāt Lielbritānijā, kā arī valstī jau esošo ES strādnieku tiesības.

Imigrācija ir galvenais jautājums Lielbritānijas izstāšanās atbalstītāju nometnē, bet palikšanas piekritēji koncentrējas uz ekonomiskajiem iegumumiem no palikšanas ES.

Lielbritānijā pērn strādāja trīs miljoni cilvēku no pārējām ES dalībvalstīm, kas ir divas reizes vairāk nekā 2004.gadā, liecina Oksfordas universitātes Migrācijas observatorijas sniegtie dati.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits