Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Die Welt: Merkele kļūst Persijas līča valstu despotu labāko draugu

Turpina pieaugt Vācijas bruņojuma piegādes Persijas līča valstīm, vēsta laikraksts Die Welt. Tā 2013. gada pirmajos sešos mēnešos Vācijas valdība devusi „zaļo gaismu” ieroču un bruņojuma piegādēm Persijas līča sešām arābu valstīm par kopumā vairāk nekā 800 miljoniem eiro. Kā atzīmē izdevums, lielākā daļa darījumu – par kopumā 635 miljoniem eiro – noslēgta ar Kataru, kur pastāv nopietnas problēmas ar cilvēktiesību ievērošanu.

„Ja šāda tendence turpināsies, 2013. gadā tiks pārspēti visi rekordi, bet Vācijas kanclere Angela Merkele kļūs par labāko visu Persijas līča valstu despotu draugu,” paziņojis Bundestāga deputāts no Kreiso rindām Jans van Ākens, kura partijas frakcija Budestāgā pieprasīja Vācijas Ekonomikas ministrijai informāciju par bruņojuma piegādēm. „Merkele rīkojas tā, it kā nekāds arābu pavasaris vienkārši neeksistētu,” piebildis parlamentārietis.

Izdevums atgādina, ka pagājušajā gada analoģisku darījumu ar sešām Persijas līča valstīm – Bahreinu, Kataru, Kuveitu, Omānu, Saūda Arābiju un Apvienotajiem Arābu Emirātiem – kopējā summa sasniedza 1,42 miljardus eiro, savukārt 2011. gadā Vācija pārdeva šo valstu sešiniekam ieročus tikai par 570 miljoniem eiro. 

Laikraksts arī norāda, ka Vācijas valdība, par spīti opozīcijas kritikai, paziņojusi, ka neatteiksies no bruņojuma eksporta uz Persijas līča valstīm. Kā 2012.gada beigās paziņoja Vācijas valdības oficiālais pārstāvis, ieroču piegādes Saūda Arābijai ir attaisnojamas kaut vai ar to, ka karaliste ir „stabilizējošais faktors minētajā reģionā”. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits