Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dīzeļgeitas skandālā Vācijā pamatīgs sods arī Porsche

Vācijas autobūves uzņēmuma Volkswagen struktūrvienība Porsche maksās 535 miljonu eiro naudassodu saistībā ar dīzeļdzinēju automobiļiem, kuru kaitīgo izmešu apjoms pārsniedzis atļauto normu, otrdien paziņoja Štutgartes prokuratūra.

Štutgartes prokuratūra izmeklēšanu pret Porsche sāka šā gada februārī. Prokuratūra norāda, ka uzņēmums atteicies iesniegt apelāciju.

Volkswagen 2015. gada septembrī izraisīja globālu skandālu, kad atzina - pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrēta tipa dīzeļdzinējiem, kuros uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra, kas norādīja par faktisko zemāku izmešu apjomu. 

Dīzeļgeitas skandāls skāris arī citus autobūves gigantus, piemēram, Opel. Pērn oktobrī Vācijas federālā motorizēto transportlīdzekļu aģentūra KBA paziņoja, ka izdevusi rīkojumu pasaulē atsaukt 73 000 Opel dīzeļautomobiļu, kuriem uzstādīta kaitīgo izmešu manipulēšanas programmatūra.

Savukārt Volkswagen paziņoja, ka 2026. gadā sāks ražot savu pēdējo iekšdedzes dzinēju automobiļu paaudzi. Pēc tam uzņēmums koncentrēsies uz videi draudzīgāku spēkratu izstrādi un ražošanu.

 

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka mēs kādreiz uzzināsim, kas šo dīzeļ-geitu organizēja, kā interesēs tas notika. Bet pagaidām mēs visi priecīgi rēcam līdzi tiem, kuri populistiski noskaņo neticēt sazvērestības teorijām. Nav taču sazvērestību! Nav!
irirticams
i
Dīzeļa izmešu standartus nosaka Eiropas Savienība, jau iepriekš daudzi norādīja, ka tie nav reāli izpildāmi. Jaunais Euro-7 standarts vispār ir utopija, un to klusiņām nolikuši uz ledus. Vēlamo izmešu definēšana ir tikpat utopiska un stulba ideja, kā reiz ES noteica gurķu līkumainību! Tāpat kā tiek slēpti patiesie ekoloģijas draudi no akumulatoru lietošanas, kuri prakstiski nav pārstrādājami, kā arī to ražošana ir videi nedraudzīga un kaitīga. PS. Nez kāpēc nerēķina CO2 izmešus kuģiem, lidmašīnām vai dīzeļvilcieniem, kur vienkārši vālē ar mazutu un šauj atmosfērā draņķus tūkstošiemkārt vairāk nekā jebkurš moderns auto! Par to klusē! Tāpat par notekūdeņiem (sūdiem) ko gāž jūrā no prāmjiem bez jelkādas attīrīšanas!
Scorseze
S
Tests: Dīzeļdzinēji rada par 20% mazāk CO2 izmešu nekā benzīna dzinēji:):):)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits