Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Aizdomās par komerciālo spiegošanu Dienvidkorejas un Vācijas policija izmeklē Samsung televizoru pazušanu

Dienvidkorejas un Vācijas policija uzsākusi izmeklēšanu saistībā ar divu nākamās paaudzes Samsung televizoru pazušanu ceļā uz Berlīni, pastāvot aizdomām par komerciālo spiegošanu.

Divi gaismas diožu (OLED) televizori pazuduši, kamēr tie piegādāti tehnoloģiju izstādei, kas no 31.augusta līdz 5.septembrim norisinās Berlīnē, paziņojis Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums Samsung Electronics Co.. "Pēc Samsung lūguma Dienvidkorejas un Vācijas varasiestādes patlaban veic izmeklēšanu," norāda kompānija.

Šie moderno tehnoloģiju televizori oficiāli tirdzniecībā vēl nav nonākuši. "Tā kā šajos televizoros izmantotas modernākās tehnoloģijas, kas pieder tikai dažiem uzņēmumiem, mēs nevaram izslēgt iespēju, ka šis gadījums ir daļa no nozieguma ar mērķi tās nozagt," ziņu aģentūrai AFP pavēstījis kāds informācijas avots.

Samsung pozicionējis OLED kā nākamās paaudzes tehnoloģiju, kas palīdzēs veicināt pasaules televizoru nozares nākotni. Kompānija un tās konkurents LG Electronics plāno uzsākt OLED televizoru tirdzniecību līdz 2012.gada beigām, kamēr Japānas Sony un Panasonic izveidojuši sadarbību, lai izstrādātu līdzīgas ierīces. OLED televizoriem nav nepieciešama atsevišķa pretgaisma un tāpēc ir plānāki, tie arī patērē par 20% mazāk enerģijas un piedāvā labākas izšķirtspējas attēlu salīdzinājumā ar parastajiem plakanajiem ekrāniem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits