Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

Aiztur latviešu izcelsmes Itālijas pilsoni par spridzekļu izgatavošanu

Itālijas policija ceturtdien paziņoja, ka aizturēts vīrietis, kurš tiek turēts aizdomās par cauruļbumbu izgatavošanu. Tiesneša rīkojumā teikts, ka vīrietis plānojis uzbrukumu bērnudārzam, vēsta ziņu aģentūra Reuters.

Latviešu izcelsmes Itālijas pilsonis sociālajos tīklos ir slavējis Uzbekistānas pilsoni Saifullo Saipovu, kurš pērn Manhetenā ar īrētu automašīnu sabrauca astoņus cilvēkus, bet vēl vismaz duci ievainoja. 

ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) informēja Itālijas policiju par vīrieša aktivitātēm sociālajos tīklos, teikts tiesas paziņojumā. Policija, pārmeklējot 24 gadus vecā vīrieša dzīvokli Viterbo provincē, Romas ziemeļos, atrada materiālu, ko izmanto, lai izgatavotu cauruļbumbas.

Vīrietis, kas identificēts kā Deniss Illarionovs, dzimis Rīgā. Informācija aizturēšanas rīkojumā liecina, ka viņš sociālajos tīklos rakstījis, piemēram, tādas frāzes kā "ir pienācis laiks nogalināt bērnus bērnudārzā".

Rīkojumā norādīts, ka policija viņa dzīvoklī atradusi tādus materiālus kā cilindri, sprādzienbīstami materiāli, daudzas mazas monētas, metāla plāksnes, digitālos svarus, digitālo termometru, drošinātājus un elektrisko rezistoru.

Tāpat policisti atrada pneimatisko šauteni, kā arī divas pneimatiskās pistoles.

Vīrietis tika aizturēts pirmdien par sprāgstošu materiālu glabāšanu. Arests tika publiskots pēc tam, kad tiesnesis apstiprināja viņa aizturēšanu.

Avots tiesā norādīja, ka apsūdzības pret Illarionovu ir formulētas tādā veidā, ka tās ātri var tikt pielīdzinātas terorisma pārkāpumiem, ja prokurori tā izlems. Tādā gadījumā lieta tiks nodota valsts pretterorisma izmeklētājiem Romā.

Tiesas rīkojumā teikts, ka Illarionovs ir bijis problēmu mākts jaunietis un dzīvoja viens pats pēc tam, kad viņa māte darba dēļ pārcēlās uz dzīvi Vācijā. 

Top komentāri

latviešu izcelsmes ?
l
Deniss Illarionovs ? Lūdzu netaisiet bezgaumīgus jokus.
un...
u
Papuasu izcelsmes žurnālists atkal sajaucis slāvu,ar latvieti...
sensacionāls virsraksts
s
par bijušo Latvijas pilsoni
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits