Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Antisemītisku incidentu skaits Francijā pagājušajā gadā pieaudzis par 74%

Antisemītisku incidentu un vandalisma gadījumu skaits Francijā pagājušajā gadā pieaudzis par 74%, intervijā telekanālam France 2 atklāja valdības pārstāvis Benžamēns Grivū.

Pēdējo dienu laikā notikuši vairāki šādi incidenti.

Kāda veikala skatlogs Parīzes centrā apķēpāts ar uzrakstu "Žīdi" vācu valodā, bet ar holokaustā izdzīvojušās bijušās Francijas ministres Simonas Veilas portretu apgleznotās pastkastītes apķēpātas ar kāškrustiem.

Šādi vandalisma gadījumi bieži notiek "dzelteno vestu" protestu aizsegā, norādīja Grivū, taču uzsvēra, ka nevēlas vilkt nekādas paralēles.

Parīzes piepilsētā nolauzti arī divi koki, kas tika iestādīti kāda ebreju jaunieša piemiņai, kurš 2006.gadā tika nolaupīts, spīdzināts un nogalināts. Vandalisms notika pāris dienas pirms šajā vieta bija plānots piemiņas pasākums, atceroties mirušā nāves dienu.

Apmeklējot piemiņas vietu, Francijas iekšlietu ministrs Kristofs Kastanērs pirmdien uzsvēra, ka šajā vietā trešdien tiks iestādīti jauni skaisti kociņi.

Avots Iekšlietu ministrijā apstiprināja, ka 2018.gadā reģistrēts 541 antisemītisks incidents. 2017.gadā tika reģistrēti 311 šādi gadījumi.

Dati par 2017.gadu liecina, ka ebreju kopiena kļuva par upuri trešdaļai naida noziegumu, lai gan ebreji veido nepilnu procentu no Francijas iedzīvotāju kopskaita.

Ebreju kopiena Francijā tiek uzskatīta par trešo lielāko pasaulē pēc ebreju kopienām Izraēlā un ASV, lai gan Francijā netiek oficiāli apkopoti dati par iedzīvotāju reliģisko piederību vai etniskajām saknēm.

Top komentāri

Ar varturu atbalstu
A
Muslimi aktivizējas
Pravietisnejaukais
P
Dieva Vārds skaidri brīdina tos, kuri nīdēs Dieva tautu - tie paši tiks iznīdēti, viņu māju vietās augs dadži un dzīvos žurkas.
Pravietisnejaukais
P
Bībele, Dieva Vārds, Jesajas grāmata 41. nodaļa. Bet tu, Israēl, tu Jēkab, ...Nebīsties, Es esmu ar tevi!... Redzi, kaunā paliks un par apsmieklu kļūs visi, kas pret tevi iedegas naidā un dusmās; iznīks un ies bojā visi, kas meklē nesaskaņas ar tevi. Tu tos meklēsi, bet vairs neatradīsi, kas ar tevi bija ienaidā; tie visi iznīks, kas karoja ar tevi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits