Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Arī šogad Oktoberfest nenotiks

Covid-19 pandēmijas dēļ otro gadu pēc kārtas atcelti tradicionālie Minhenes alus svētki Oktoberfest, pirmdien paziņojis Bavārijas federālās zemes premjerministrs Markuss Zēders.

Lielu sabiedrisku pasākumu, tostarp Oktoberfest, organizēšana Bavārijā šogad nebūs iespējama, pēc tikšanās ar Minhenes mēru Dīteru Reiteru atzina Zēders.

"Klasiskajās alus teltīs lielajos festivālos sociālo distancēšanos, maskas un citus pasākumus faktiski nav iespējams īstenot," piebilda premjers.

Tikmēr Reiters atzinis, ka Oktoberfest atcelšana sagādās lielu vilšanos miljoniem cilvēku, kā arī radīs "eksistenciālas sekas" daudzu cilvēku iztikai.

Oktoberfest ik gadu piesaista aptuveni sešus miljonus apmeklētāju, bet 2020.gadā pirmo reizi kopš Otrā pasaules kara alus svētki tika atcelti.

Tomēr arī senāk Oktoberfest vairākkārt kritis par upuri epidēmijām. Holēras dēļ alus teltis palika tukšas 1854. un 1873.gadā.

Tikmēr plašumā vēršoties vakcinācijas kampaņai un mazinoties jauno inficēšanās gadījumu skaitam, Vācijas valdība pirmdien sākusi izvērtēt iespējas atvieglot karantīnas ierobežojumus tiem cilvēkiem, kas pilnībā vakcinējušies pret Covid-19.

Dažas federālās zems vakcinētajiem jau atcēlušas kontaktēšanās ierobežojumus, bet nedēļas beigās gaidāmi nacionāla mēroga atvieglojumi.

Tomēr finanšu ministrs Olafs Šolcs intervijā mediju grupai Funke pirmdien izteicies, ka par tādiem lieliem pasākumiem kā Oktoberfest vēl nav pamata runāt.

"Mums līdz turpmākajam jāizvairās no lieliem pūļiem ierobežotās platībās," norādījis ministrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits