Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Asānžs Londonas tiesā zaudē apelāciju par izdošanu Zviedrijai

WikiLeaks dibinātājs Džūljens Asānžs trešdien Londonas Augstajā tiesā zaudējis apelāciju par izdošanu Zviedrijai, kur viņu apsūdz izvarošanā. Augstās tiesas divi tiesneši nolēma, ka agrāk pieņemtais spriedums par Asānža izdošanu Zviedrijai ir atstājams spēkā.

Asānžs tika aizturēts Lielbritānijā pērn decembrī, pamatojoties uz divu Zviedrijas pilsoņu sūdzībām par seksuālu uzbrukumu. Pats Asānžs šīs apsūdzības noraida. Kopš decembra Asānžs valkā elektronisko aproci un viņam noteikts mājas arests.

Viņš atzinis, ka visvairāk baidās no izdošanas ASV, kur, pēc Asānža advokātu domām, viņu varētu ievietot bēdīgi slavenajā Gvantanamo bāzē saistībā ar atklātībai nodotajiem neskaitāmajiem Savienoto Valstu slepenajiem dokumentiem, tostarp ap ceturtdaļmiljonu diplomātisko telegrammu un tūkstošiem slepenu dokumentu par kariem Afganistānā un Irākā.

Asānžs tiek vērtēts pretrunīgi - ASV viceprezidents Džo Baidens viņu nosaucis par "augsto tehnoloģiju teroristu", savukārt Asānža atbalstītāji nominējuši viņu Nobela Miera prēmijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits