Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Atlaists Polijā aizdomās par spiegošanu aizturētais Huawei darbinieks

Ķīnas telekomunikāciju aprīkojuma uzņēmums Huawei Polijā pieņēmis lēmumu atbrīvot no amata savu darbinieku Vanu Veidzjinu, kurš aizvadītajā nedēļā tika aizturēts aizdomās par spiegošanu, aģentūru LETA informēja Huawei pārstāvji.

"Minētās personas darbībām nav nekāda saistība ar uzņēmuma politiku. Lēmums par darbinieka atbrīvošanu no amata ticis pieņemts, pamatojoties uz uzņēmuma darba līguma noteikumiem, kuri paredz darbinieka atbrīvošanu neslavas celšanas uzņēmumam gadījumā," norāda Huawei.

"Uzņēmums Huawei stingri ievēro visus spēkā esošos likumus un regulējumus valstīs, kurās tas darbojas. Uzņēmuma politika paredz stingru likumdošanas ievērošanu arī katram Huawei darbiniekam, atbilstoši valstij, kurā tie darbojas," piebilsts Huawei paziņojumā.

Polijas mediji vēstīja, ka šajā valstī pagājušajā nedēļā aizdomās par spiegošanu tika aizturēts Huawei darbinieks, Ķīnas pilsonis Vans Veidzjins. Viņš bija atbildīgs par pārdošanu sabiedriskā sektora klientiem.

ASV un vairākas citas valstis ierobežojušas Huawei ražojumu lietošanu, galvenokārt telekomunikāciju infrastruktūrā, norādot ka šis uzņēmums ir tuvs Ķīnas valdībai un tā ražojumi var tikt izmantoti nesankcionētai informācijas iegūšanai. Huawei noraida šādas apsūdzības.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits