Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Austrijā aizturēts pusaudzis džihādists, kurš plānojis sprādzienu dzelzceļa stacijā

Austrijā sākta kārtējā izmeklēšana pret kādu pusaudzi, kurš islāmistu ideoloģijas iespaidā plānojis sarīkot sprādzienu Vestbanhofā, vienā no valsts lielākajām dzelzceļa stacijām.

Trešdien tiesa pēc noklausīšanās pagarināja viņa aizturēšanas termiņu uz izmeklēšanas laiku.

14 gadus vecais turku izcelsmes jaunietis atzinies, ka plānojis sarīkot teroraktu un meklējis nepieciešamās sastāvdaļas spridzekļa izgatavošanai, kad viņu otrdienas pēcpusdienā aizturēja policija.

Kā trešdien ziņoja vietējie mediji, islāmisti, cenšas piesaistīt jauniešus, piesolot viņiem līdz pat 19 800 eiro par slepkavību.

Tagad policija un prokuratūra pārbauda aizdomās turētā jaunieša datoru un telefonu, kā arī viņa dzīves apstākļus, tostarp paziņas un iespējamos topošā džihādista atbalstītājus. Policija atzina, ka datu analīze var aizņemt vairākas dienas vai pat nedēļas.

Sanktpeltenes reģionālā tiesa piekrita prokuratūrai, ka pastāv aizdomās turamā bēgšanas iespēja, un tāpēc nolēma paturēt viņu pirmstiesas apcietinājumā. Pusaudzis tiek turēts aizdomās par iesaistīšanos teroristiskā grupējumā, paziņojumā presei norādījusi tiesa.

Policija pusaudža lietu izmeklē jau kopš oktobra sākuma, kad tās redzeslokā nonāca jaunieša radikālie paziņojumi, kuros viņš pauda atbalstu teroristiskajam grupējumam Islāma valsts (IV). Viņš bija arī sācis vākt sastāvdaļas spridzekļa izgatavošanai.

Kā vēsta mediji, jaunietis atzinies, ka meklējis ļaužu pilnas vietas, lai sprādzienā ciestu pēc iespējas vairāk cilvēku, un Vestbanhofas stacija bijis viens no viņa mērķiem.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Baltijas valstis

    Vairāk Baltijas valstis


    Eiropa

    Vairāk Eiropa


    ASV

    Vairāk ASV


    Krievija

    Vairāk Krievija


    Tuvie austrumi

    Vairāk Tuvie austrumi


    Cits

    Vairāk Cits