Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +19 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 13. septembris
Iza, Izabella

Avens: Apgalvojumi par līdzdalību Twitter pirkumā ir nepatiesi

Miljardieris Pjotrs Avens, kurš ir arī Latvijas pilsonis, kategoriski noliedz sociālajos tīklos izplatītos apgalvojumus par viņa līdzdalību darījumā, kurā miljardieris Īlons Masks pirms diviem gadiem iegādājās sociālās saziņas platformu "Twitter", kas tagad ir pazīstama kā "X".

Arī ASV riska kapitāla fonda 8VC vadošais partneris Džo Lonsdeils paziņojis, ka vēstījumi par Krievijas oligarhu Avena un Vladimira Moškoviča līdzdalību darījumā ir viltus ziņas. Šajā fondā, kam pieder mazāk nekā 1% "X" akciju, nesot ieguldīts neviens dolārs Avena vai Moškoviča līdzekļu.

LETA jau ziņoja, ka fondā 8VC strādā Avena un Moškoviča dēli, kas absolvējuši prestižas ASV augstskolas. 8VC iegulda līdzekļus dažādās nozarēs, arī aizsardzības uzņēmumos.

To vidū ir tehnoloģiju uzņēmumi "Palantir", kura līdzdibinātājs ir Lonsdeils, un "Anduril", kam ir miljardus dolāru vērti līgumi ar Pentagonu, jaunuzņēmumi "Saronic" un "Epirus", kas ražo jūras dronus un izstrādā pretdronu sistēmas. Turklāt 8VC kopā ar NATO Inovāciju fondu ieguldījis līdzekļus Lielbritānijas moderno kompozītmateriālu ražotājā iCOMAT.

Komentējot sociālajos tīklos izplatītos apgalvojumus par palīdzību Maskam iegādāties "Twitter", Avena advokāts Jānis Kārkliņš aģentūrai LETA uzsvēra, ka jebkuri apgalvojumi, kas cenšas saistīt Avenu vai viņam piederošos uzņēmumus ar šo darījumu, "ir pilnīgi nepamatoti un nepatiesi". 

"Avens nekad nav bijis saistīts ar šīm aktivitātēm, un jebkuri mēģinājumi apgalvot pretējo ir apzināta mēģināšana sniegt maldinošas jeb viltus ziņas," komentē Kārkliņš. 

Viņš arī pauda izbrīnu, ka arī pietiekami nopietni un respektabli avoti publicē šādu nepārbaudītu un nepatiesu informāciju.

Jau vēstīts, ka, atbildot uz "Forbes" pieprasījumu, Lonsdeils platformā "X" publicējis garu ierakstu, kurā viņš nosauca Moškoviču junioru par "superzvaigzni", bet Denisu Avenu - par "talantīgu" darbinieku. 

"Mēs neesam saņēmuši naudu no viņu tēviem vai viņu tēvu draugiem, un mums tā arī nav vajadzīga," norāda Lonsdeils.

Kā ziņots, Avenam un Mihailam Fridmanam noteiktas ASV, Lielbritānijas, Eiropas Savienības (ES) un citu valstu sankcijas, jo šīs valstis uzskata, ka viņi ir Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam pietuvināti cilvēki un apkalpo Kremļa intereses, arī Krievijas agresiju Ukrainā.

ES Tiesa aprīlī atcēla ES Padomes lēmumu par Avenam un Fridmanam 2022.gada 28.februārī noteiktajām sankcijām. Tiesa uzskata, ka, lai gan ar ES Padomes izvirzītajiem argumentiem var pierādīt Avena un Fridmana sava veida saistību ar Putinu vai viņam pietuvinātajām personām, tie neļauj konstatēt, ka viņi būtu atbalstījuši darbības vai politiku, kas grauj vai apdraud Ukrainas teritoriālo integritāti, suverenitāti un neatkarību, vai ka viņi būtu snieguši materiālu vai finansiālu atbalstu Krievijas amatpersonām, kas ir atbildīgas par Krimas aneksiju.

Latvijas valdība šovasar nolēma iesniegt apelācijas par šo ES Tiesas spriedumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits