Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Baumas par brīvlaiku saīsināšanu izraisa skolēnu protestus Francijā

Vairāki simti Francijas skolēnu piektdien sarīkoja nekārtības nepatiesu baumu dēļ, ka prezidenta Nikolā Sarkozī valdība vēlas krietni saīsināt skolēnu brīvdienas.

Protesti, kas sākās Francijas ziemeļos, piektdien sasniedza galvaspilsētas Parīzes nomales, kur desmitiem vidusskolēnu sarīkoja nekārtības, sabojājot apmēram desmit automašīnas, tās apgāžot vai izsitot stiklus, paziņoja policija,

Versaļas pils tuvumā esošās Žana Mulēna vidusskolas darbinieki pastāstīja, ka skolēni atsakās atgriezties klasēs.

Trakojošie skolēni skaidro, ka nemieri sākušies, jo Sarkozī valdība vēloties saīsināt skolēnu brīvdienas par mēnesi.

Francijas ziemeļu pilsētās piektdienas rītā protestēja vairāki simti skolēnu, paziņoja vietējās izglītības nozares amatpersonas, kas nespēj izskaidrot, kā baumas sākās, vien norāda, ka tas izskatās pēc "kāda diriģētas dezinformācijas". Amatpersonas sacīja, ka baumas ar telefonu īsziņām un sociālajā vietnē "Facebook" izplatās kā "mežu ugunsgrēks".

Apmēram 500 skolēni piektdien protestēja Duē pilsētā, tikpat daudz skolēnu bija arī Lansas ielās, bojājot īpašumus. Protestētāji Dinkerkā mēģināja bloķēt pieeju pilsētas skolām.

Protesti sākās Francijas ziemeļu pilsētā Lansā, kur ceturtdien pulcējās apmēram 200 cilvēki, bet policijai bija dots uzdevums stingri ierobežot protesta akcijas.

Parlamenta komisija, kas atbildīga par skolēnu brīvdienām, patiesībā ierosinājusi par divām nedēļām saīsināt skolēnu vasaras brīvlaiku, bet par nedēļu pagarināt rudens brīvdienas, lai gan lēmums vēl nav pieņemts. Francijas izglītības ministrs Liks Šatels jūlijā paziņoja, ka vēlas konsultēties ar skolotāju arodbiedrībām, pirms izsludināt pasākumus, kas spēkā stātos ne ātrāk kā beidzoties 2013. gada vasaras brīvdienām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits