Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Beļģija Covid-19 dēļ slēdz kafejnīcas un restorānus, nosaka komandantstundu

Beļģija piektdien nolēma slēgt visas kafejnīcas un restorānus uz četrām nedēļām, kā arī noteica komandantstundu, cīnoties pret strauju jaunā koronavīrusa izplatīšanos.

Premjerministrs Aleksandrs de Kro paziņoja par jaunajiem ierobežojumiem, kuri stāsies spēkā pirmdien, pēc Beļģijas valdības krīzes vienības sanāksmes. Viņš brīdināja, ka Covid-19 gadījumu skaits valstī pieaug "eksponenciāli".

Beļģija ar 11,5 miljoniem iedzīvotāju un vairāk nekā 10,3 tūkstošiem ar Covid-19 saistītu nāves gadījumu ir viena no pandēmijas vissmagāk skartajām valstīm Eiropā. Valstī līdz piektdienai ir reģistrēti 191 959 inficēšanās gadījumi un 10 327 nāves gadījumi.

"Nedēļu pēc nedēļas, šie skaitļi divkāršojas, tie strauji kāpj (..) tas ir eksponenciāls pieaugums," premjers paziņoja preses konferencē.

Briseles reģions jau pagājušajā nedēļā lika slēgt bārus un kafejnīcas, bet piektdien tika paziņots par šī ierobežojuma attiecināšanu uz visu valsti.

Jaunie ierobežojumi paredz arī komandantstundu no pusnakts līdz plkst.5.00, lai atturētu cilvēkus no ballīšu rīkošanas mājās, un aizliegumu pārdot alkoholu pēc plkst.20.00. 

De Kro sacīja, ka darbam no mājām tagad "jākļūst par normu". Teātri un kinoteātri drīkst darboties, ja tiek ievērota sociālā distancēšanās.

Pēdējās dienās valstī tiek hospitalizēti aizvien vairāk Covid-19 slimnieku, sevišķi Briselē un frankofonajās Beļģijas dienvidu provincēs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits