Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Beļģijas policija pielieto asaru gāzi pret protestētājiem pie ES mītnes

Beļģijas policija svētdien izmantojusi asaru gāzi un ūdens metējus, lai izklīdinātu protestētājus, kuri bija sapulcējušies pie Eiropas Savienības (ES) mītnes Briselē.

Aptuveni 5000 cilvēku sapulcējās uz demonstrāciju, lai protestētu pret jauno ANO migrācijas paktu, taču daļa no protestētājiem kļuva agresīvi, kad viņiem lūdza doties tālāk prom no ES mītnes.

Baidoties no iespējamās vardarbības, vietējās varasiestādes sākotnēji aizliedza demonstrāciju, taču Beļģijas augstākā tiesa aizliegumu atcēla.

Domstarpības par ANO Globālo migrācijas paktu izraisīja šķelšanos Beļģijas valdībā un satricināja arī citu Eiropas valstu valdības.

Beļģijas labējā partija Jaunā flāmu alianse (N-VA) pameta valdošo koalīciju, šādi reaģējot uz premjerministra Šarla Mišela lēmumu, neraugoties uz partijas iebildumiem, atbalstīt ANO migrācijas paktu.

Lai gan ANO pakts ir nosaukts par juridiski nesaistošu dokumentu, N-VA skaidroja, ka tas tomēr ir pārāk tālejošs un piešķirs daudz papildu tiesību pat tiem imigrantiem, kas Beļģijā uzturas nelegāli.

Top komentāri

Apčidrinskis
A
Tāda nu ir tā Eiropas demokrātija...
aptaujas
a
Bet Beļģijas kaimiņvalstī Francijā gatavojas Eiroparlamenta vēlēšanām. 24% gatavojas balsot par Nacionālo apvienību (Lepena). 18% par maršētājiem (Makrona partija + Centristu partija). 11% par labējiem (Sarkozī). 9% par galēji kreisajiem. 8% par suverēnistiem (Lepenas premjerministrs). 8% par zaļajiem. Sociālistu partija nepārvar 5% barjeru.
Ezis
E
Kā tā var darīt demokrātiskajā Eiropā? Tās taču čekista Putina metodes.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits