Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Berlīnes policija konfiscē organizētās noziedzības grupējuma īpašumus

Berlīnes policija konfiscējusi īpašumus, kas pieder vienam no organizētās noziedzības grupējumiem, ceturtdien paziņoja prokuratūra.

Konfiscēti dzīvokļi, mājas un uzņēmumi desmit miljonu eiro vērtībā, kas pieder kādai arābu ģimenei un iegādāti, izmantojot naudu, kura iegūta noziedzīgā ceļā.

Jau pagājušajā piektdienā Berlīnes federālās zemes Kriminālpolicijas pārvaldes finanšu noziegumu izmeklēšanas nodaļa veica kratīšanas 12 dzīvokļos un uzņēmumos, kas pieder šai ģimenei.

Tiek uzskatīts, ka šī ģimene, kuras locekļu pilsonību un izcelsmi policija neatklāj, ir saistīta arī ar 100 kilogramus smagās zelta monētas nolaupīšanu 2017.gada martā.

3,7 miljonus eiro vērtā monēta, kas tika nozagta Berlīnes Bodes muzejā, līdz šim nav atrasta.

Pagājušajā gadā Vācija pieņēma likumu, kas ļauj konfiscēt noziedzīgā ceļā iegūtus īpašumus. Tas ļauj policijai uz laiku atsavināt īpašumus, kuriem ir neskaidra izcelsme, bet lēmumu par galīgo konfiskāciju pieņem tiesa.

Policistu arodbiedrības vadītājs Norberts Kjorma norādījis, ka šis likums beidzot ļauj dot efektīvu triecienu noziedznieku klaniem tiem jūtamā punktā.

Noteiktos Berlīnes rajonos noziedznieku bandas sadalījušas ielas savā starpā. Tiek uzskatīts, ka Berlīnē, īpaši Neikelnes apkārtnē iemitinājušies 12 līdz 20 lieli noziedznieku klani.

Taču šī problēma nav raksturīga vienīgi Berlīnei, un Vācijas federālā policija norāda, ka šādi klani, kas bieži ir arābu izcelsmes, darbojas arī Rūras novadā, Lejassaksijā un Brēmenē.

 

Top komentāri

ļuļa
ļ
diena ļoti politkorekti raksta. pat vācu presē visi virsraksti ir, ka arābu klanam konfiscēti īpašumi. un nav ko te rakstīt, ka PARASTI tie esot arābu noziedznieki. viņi pēc definīcijas ir arābu klani, kas kontrolē pilsētu rajonus un ir vietas, kur jau ātrā palīdzība un pasts vai nebrauc iekšā, jo ir pārāk bīstami. willkommen willkommen, paldies merkelei. ak jā, un amizanti - te pieminēta brēmene. brēmeni kontrolē libāniešu klans ar uzvārdu meri. viņš ir tik spēcīgs, ka pat vīrieši, apprecot meri klana sievietes, pārejot meri uzvārdā. mūsu parlamentārietim ir kur tiekties.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits