Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Bijušie Polijas ārlietu ministri asi kritizē Kačiņska izteikumus par Vāciju

Pieci bijušie Polijas ārlietu ministri ceturtdien kopīgi izplatītajā paziņojumā asi kritizē opozīcijas politiķa Jaroslava Kačiņska apgalvojumus, ka Vācijas kanclere Angela Merkele vēlas, lai Polija pakļautos savai ietekmīgajai kaimiņvalstij.

"Mēs izsakām kategorisku protestu pret Jaroslava Kačiņska nesenajiem izteikumiem par Polijas un Vācijas attiecībām," norāda bijušie ministri - Vladislavs Bartoševskis, Andžejs Olehovskis, Vlodzimežs Cimoševičs, Darjušs Rosati un Daniels Rotfelds.

Bijušās amatpersonas arī pauž nopēlumu Kačiņska grāmatā "Mūsu sapņu Polija" izteiktajam apgalvojumam, ka Merkele kancleres amatu ieguvusi, pateicoties politiķiem, kuri vēlas atjaunot valsts imperiālistisko dominanci.

Kačiņskis, kura grāmata nākusi klajā pirms svētdien gaidāmajām parlamenta vēlēšanām, raksta, ka Merkele "pārstāv to Vācijas politiķu paaudzi, kuri vēlas atjaunot Vācijas imperiālo varu".

"Stratēģiska sadarbība ar Krieviju ir daļa no šī plāna, un Polija tam ir tikai šķērslis. Viņiem jāpanāk, ka mūsu valsts tiek pakļauta tādā vai citādā veidā," apgalvo bijušais premjerministrs. "Būtiskākais ir tas, ka Merkele vēlas, lai Polija pakļautos, iespējams, maigā veidā, taču tā vienalga ir pakļaušanās."

Reaģējot uz šādiem Kačiņska paziņojumiem, bijušie ārlietu ministri norāda: "Mēs šobrīd izjūtam morālu pienākumu pateikt Angelai Merkelei - mēs solidarizējamies ar jums. Poļiem un vāciešiem ir daudz kopā paveicama. Ne tikai divpusējo attiecību, bet arī vienotas Eiropas labā."

Par saviem izteikumiem Kačiņskis jau izpelnījies arī premjerministra Donalda Tuska, pašreizējā ārlietu ministra Radeka Sikorska un prezidenta Broņislava Komorovska kritiku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits