Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Britu leiboristu līderis aicina Meju atkāpties

Lielbritānijas premjerministrei Terēzai Mejai vajadzētu atkāpties pēc zaudējumiem, kurus viņas valdošā Konservatīvā partija ceturtdien cietusi parlamenta vēlēšanās, piektdien paziņoja opozīcijā esošās Leiboristu partijas līderis Džeremijs Korbins.

Meja "ir zaudējusi konservatīvo deputātu vietas, zaudējusi balsis, zaudējusi atbalstu un zaudējusi uzticību. Es domāju, ka ar to pietiek, lai aizietu," Korbins paziņoja pēc tam, kad tika no jauna ievēlēts parlamentā no sava vēlēšanu apgabala Londonā.

Nobalsojušo vēlētāju aptaujas rezultāti rāda, ka parlamenta vēlēšanās ceturtdien Konservatīvā partija ir uzvarējusi, tomēr tā zaudējusi absolūto vairākumu parlamentā.

Saskaņā ar aptaujas rezultātiem konservatīvo deputātu mandātu skaits parlamenta apakšpalātā Kopienu palātā samazinājies no 330 līdz 314. Kopienu palātā ir pavisam 650 deputātu.

Galvenā opozīcijas partija – Leiboristu partija, kuru vada kreisi noskaņotais Džeremijs Korbins, saskaņā ar aptaujas rezultātiem palielinās savu mandātu skaitu no 229 līdz 266.

Skotu nacionālajai partijai (SNP), kuras pārstāve Skotijas valdības vadītāja Nikola Stērdžena ir aicinājusi uz Skotijas neatkarību, lai novērstu "smagu Brexit", mandātu skaits samazinājies no 54 līdz 34.

Proeiropeiskā Liberāldemokrātu partija, kas aicinājusi rīkot otru referendumu par valsts dalību ES, palielinājusi savu mandātu skaitu no deviņiem līdz 14.

Korbins sacīja, ka valdošās partijas zaudējumi parādījuši to, ka vēlētāji "uzgriezuši muguru taupības politikai" un ka ir pienācis laiks valdībai, kura ir "visu šīs valsts cilvēku patiesa pārstāve".

Korbins pirms tam piektdienas naktī paziņoja, ka viņa vēlēšanu kampaņa mainījusi valsts politisko ainavu.

"Lai kāds būtu rezultāts, mūsu pozitīvā kampaņa ir mainījusi politiku uz labo pusi," teica Korbins, reaģējot uz nobalsojušo vēlētāju aptaujas rezultātiem.

Top komentāri

Veceni desās!
V
Tur tai īstā vieta.
Meijai neviens nav jāklausa.
M
Meijai jāpakaras.
reptilis
r
Kad leiboristi zaudēja vēlēšanās ,tad Korbinu aicināja atkāpties paša partijas biedri ,bet viņš tā nedarīja....,tad kāpēc Mejai būtu jāklausa Korbinu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits