Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Bulgārijā aizdomīgos apstākļos miris pareizticīgo baznīcas bīskaps

Ietekmīgais un neviennozīmīgu reputāciju iemantojušais Bulgārijas pareizticīgo bīskaps Kirils, kurš savulaik bijis komunistiskā režīma drošības dienesta aģents, otrdien atrasts bez dzīvības pazīmēm Varnas apkaimē Melnās jūras krastā.

Sākotnēji tika uzskatīts, ka bīskaps noslīcis, tomēr Bulgārijas valsts radio, atsaucoties uz policiju un prokuratūru, ziņo, ka 59 gadus vecā garīdznieka nāves apstākļi tiek uzskatīti par aizdomīgiem. Lai noteiktu nāves iemeslus, tiks veikta līķa sekcija.

"Šorīt netālu no Varnas jūras krastā atrasts metropolīta Kirila līķis," teikts baznīcas paziņojumā. "Šo informāciju apstiprinājusi vietējā policija."

Kirils bija viens no pazīstamākajiem Bulgārijas pareizticīgo baznīcas garīdzniekiem. Pēc baznīcu ilgus gadus vadījušā patriarha Maksima nāves Kirils no 2012.gada novembrim līdz 2013.gada februārim bija pagaidu patriarhs.

Tiesa gan, viņš dzīves laikā bija paspējis iemantot visai neviennozīmīgu reputāciju. Pērn atklājās, ka viņš komunistu varas gados bijis slepenā dienesta aģents. Viņam bijuši divi segvārdi - Kovačevs un Vladislavs.

Pavisam plašākai sabiedrībai tapis zināms par 11 Bulgārijas pareizticīgo bīskapiem, kas sadarbojušies ar komunistu drošības dienestiem.

Vēl pirms gada bīskaps Kirils izraisīja sabiedrības sašutumu ar to, ka savā draudzē bija ieradies lepnā hibrīdauto "Lincoln MKZ", kāds, pēc paša garīdznieka vārdiem, esot tikai viņam un ASV prezidentam Barakam Obamam. Toreiz tika skaidrots, ka auto bijis kāda uzņēmēja dāvana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits