Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Bulgārija pēc protestiem maina plānus par pesionēšanās vecuma paaugstināšanu

Bulgārijas valdība pēc šonedēļ notikušajiem protestiem piektdien atteicās no plāna nākamgad par vienu gadu paaugstināt pensionēšanās vecumu, tomēr uzstāj uz pakāpenisku pensionēšanās vecuma palielinājumu, paziņoja Bulgārijas premjerministrs Boiko Borisovs.

"Mēs sākotnēji ierosinājām paaugstinājumu par vienu gadu, kas netika pieņemts, bet tagad arodbiedrībām ir jāpiekrīt četru mēnešu palielinājumam," privātajam Bulgārijas televīzijas kanālam TV7 teica Borisovs.

Pensionēšanās vecums tagad tiks pakāpeniski paaugstināts par par četriem mēnešiem visu profesiju pārstāvjiem, tostarp bīstamos darbos strādājošajiem, līdz tas sasniedz 65 gadus vīriešiem un 63 gadus sievietēm. Pašlaik pensionēšanās vecums Bulgārijā vīriešiem ir 63 gadi, bet sievietēm - 60 gadi.

Apmēram 10 tūkstoši valsts sektorā strādājošo trešdien pulcējās pie Bulgārijas parlamenta ēkas, lai protestētu pret pensiju reformu, kas paredzēja pensionēšanās vecuma paaugstināšanu par vienu gadu līdz 64 gadiem vīriešiem un 61 gadu sievietēm.

Reformas ir nenovēršamas, lai glābtu pensiju sistēmu no finansējuma trūkuma, skaidroja valdība. Savukārt arodbiedrības bija saniknotas par ierosināto reformu īstenošanas laika grafiku.

Bulgārijas īstenotais valsts budžeta izdevumu samazinājums un taupības pasākumi ir pēdējo nedēļu laikā ir radījuši neapmierinātību dažādos sektoros.

Bulgārijas valsts dzelzceļa kompānijas darbinieki piektdien streiko jau devīto dienu pēc kārtas, protestējot pret plānoto kompānijas restrukturizāciju, kas paredz 2000 darbavietu samazinājumu.

Arī Bulgārijas labības audzētāji otrdien ar smago tehniku bloķēja ceļus un draudēja doties uz galvaspilsētu, ja valdība neatteiksies no plāniem samazināt subsīdijas nozarei. Valdība ierosinājusi jau nākamgad par 40% samazināt subsīdijas labības audzētājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits