Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Bulgārijas fermeri bloķējuši ceļus uz Rumāniju un Turciju

Bulgārijas fermeri, kuri pieprasa valsts subsīdiju palielināšanu, bloķējuši ceļus uz Turciju un Rumāniju, vēsta aģentūra Reuters. Fermeri protesta akcijas sāka pirmdien, 28. novembrī, bet ceturtdienas rītā bloķēja ceļus uz robežkontroles ar Rumāniju punktu (abu valstu robeža iet pa Donavas upi), kā arī pie Kapitanas Andrejevas ciemata pie robežas ar Turciju.

Kā paziņoja Bulgārijas lauksaimniecības ministrs, fermeru protesti rada nozīmīgus finanšu zaudējumus, kamdēļ Bulgārijas kaimiņu valstis – Grieķija, Rumānija un Turcija – var pieprasīt kompensācijas.

Reuters tāpat atzīmē, ka fermeri plāno ar traktoriem ierasties Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā, lai pieprasītu valdībai subsīdijas tajā apjomā, kādā tās tika solītas pirms valsts prezidenta vēlēšanām. Prezidenta vēlēšanas, kurās uzvarēja valdošās partijas kandidāts, notika 2011. gada oktobrī.

Bez lauksaimniekiem Bulgārijā protestē arī dzelzceļnieki un pensiju reformas pretinieki. 30. novembrī, kā vēsta Press TV, aptuveni 40 tūkstoši reformas, kuras ietvaros paredzēts paaugstināt pensijas vecumu, pretinieku piedalījās demonstrācijā Sofijas ielās. Valdība, kā informē Reuters, šobrīd risina sarunas ar arodbiedrībām un, iespējams, būs gatava piekāpties dažos pensiju reformas punktos.

Savukārt 24. novembrī sākās Bulgārijas dzelzceļa darbinieku, kuri protestē pret darba vietu skaita samazināšanu, streiks, kurš turpinājās arī ceturtdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits