Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Čehijā no pirmdienas būs liegta visu ārvalstnieku ieceļošana

Čehijas valdība piektdien paziņojusi, ka nolūkā ierobežot jaunā koronavīrusa izplatību, no pirmdienas, 16.marta, būs liegta visu ārvalstnieku ieceļošana, bet čehiem būs liegts atstāt valsti.

"Sākot ar pusnakti no svētdienas uz pirmdienu mēs aizliedzam visiem ārvalstniekiem ieceļot Čehijas Republikā un tajā pašā laikā aizliedzam visiem Čehijas pilsoņiem atstāt Čehijas teritoriju," žurnālistiem pavēstīja iekšlietu ministrs Jans Hamāčeks.

"Tie ir ļoti stingri pasākumi, taču, mūsuprāt, tie var sniegt fundamentālu ieguldījumu koronavīrusa izplatības ierobežošanā," piebilda ministrs.

Ieceļošanas aizliegums neattieksies uz ārvalstniekiem, kam ir pastāvīgās uzturēšanās atļaujas vai vīza, kas ļauj Čehijā uzturēties ilgāk nekā 90 dienas.

Valdība, sākot ar piektdienas pēcpusdienu, noteikusi arī divas nedēļu ilgu obligātu karantīnu visām personām, kas Čehijā ierodas no 15 "riska valstīm", tas ir, no Ķīnas, Dienvidkorejas, Irānas, Itālijas, Spānijas, Austrijas, Vācijas, Šveices, Zviedrijas, Norvēģijas, Nīderlandes, Beļģijas, Lielbritānijas, Dānijas un Francijas.

Premjerministrs Andrejs Babibišs paziņojis, ka apzināta rīcība, kas novedusi pie koronavīrusa izplatības, tiks atzīta par krimināli sodāmu nodarījumu.

Kā ziņots, jau ceturtdien Čehijas valdība izsludināja 30 dienas ilgu ārkārtas stāvokli, slēdzot skolas, kā arī visas kultūras un izklaides iestādes. Aizliegtas visas pulcēšanās, kurās piedalās vairāk nekā 30 cilvēki, izņemot vienīgi bēres.

Slēgti arī peldbaseini, vingrošanas zāles, klubi un bibliotēkas. Savukārt restorāniem jābūt slēgtiem no plkst.20 līdz plkst.6.

Piektdien aizliegti arī visi ieslodzījumā esošo personu apmeklējumi.

Šobrīd ar Covid-19 inficēto cilvēku skaits Čehijā sasniedzis 117, taču neviens nāves gadījums vēl nav reģistrēts.

Top komentāri

jautājums
j
Kāpēc Latvija nerīkojas tāpat? Labāk taču slēgt robežas kamēr epidēmija izplatība ir zema. Vai arī Viņķele ar Kariņu gaida, kad būs par vēlu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits