Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Centrālajā un Austrumeiropā par pievilcīgāko valsti investīcijām uzskata Poliju

Uzņēmēji Centrālajā un Austrumeiropā (CEA) par pievilcīgāko valsti investīcijām uzskata Poliju, savukārt Rietumeiropā - Vāciju, liecina jaunākais audita, nodokļu, darījumu un konsultāciju uzņēmuma "Ernst&Young" pētījums par Eiropas valstu pievilcību investīcijām "European Attractiveness Report 2013".

Poliju par pievilcīgāko CAE valsti investīcijām atzina 37% aptaujāto starptautisko uzņēmumu vadītāju, Čehiju - 15%, Ungāriju - 8%, Rumāniju - 6%, Ukrainu - 5%, Turciju - 2%, Serbiju - 1%.

Savukārt Rietumeiropā 38% par pievilcīgāko atzina Vāciju, 17% - Franciju, 16% - Lielbritāniju, 5% - Nīderlandi, 4% - Itāliju.

SIA "Ernst&Young Baltic" partneris Guntars Krols biznesa portālam "Nozare.lv" uzsvēra, ka pētījums tomēr atklāj atšķirības starp investoru uztveri un reālajām investīcijām. Piemēram, visvairāk biznesa līderu par pievilcīgāko valsti investīcijām Rietumeiropā uzskata Vāciju, taču realitātē pagājušajā gadā visvairāk investīciju projektu īstenots Lielbritānijā, otrajā vietā ir Vācija, trešajā - Francija.

Savukārt CAE reģionā investīcijām pievilcīgāko valstu topā Turcija ierindojas sestajā vietā, kamēr pēc realitātē saņemtajām investīcijām tā pērn bija otrajā vietā. Līdzīgi ir arī ar Serbiju, kas realitātē pērn saņēmusi 11% investīciju CAE reģionā, kamēr par pievilcīgu investīcijām to atzinis vien 1% aptaujāto uzņēmumu vadītāju. Poliju par pievilcīgāko atzinuši 37% aptaujāto uzņēmēju, taču realitātē tā saņēmusi 21% investīciju reģionā.

Globālie līderi arī lūgti vērtēt, kuras ir investīcijām pievilcīgākās pilsētas Eiropā. Gandrīz puse jeb 49% nosaukuši Londonu, kas pērn piesaistījusi 313 ārējo tiešo investīciju projektu, kas ir vairāk nekā citas Eiropas pilsētas. Trešdaļa jeb 34% par investīcijām pievilcīgāko pilsētu atzinuši Parīzi, bet 20% - Berlīni. Investīcijām pievilcīgāko Eiropas pilsētu desmitniekā iekļuvusi arī Frankfurte, Minhene, Barselona, Amsterdama, Maskava, Brisele, Prāga.

Kā ziņots, "Ernst&Young" pētījumu par Eiropas pievilcīgumu investīcijām veic katru gadu. Pētījums sniedz ieskatu par ārvalstu tiešajām investīcijām Eiropā, balstoties uz "Ernst&Young" monitoringa datiem par īstenotajiem investīciju projektiem. Pētījums neiekļauj informāciju par uzņēmumu pirkšanas un pārdošanas darījumiem. Savukārt investīciju nākotnes noskaņojumu raksturo 808 starptautisku uzņēmumu vadītāju aptauja, kas atklāj, cik pievilcīga ārvalstu investoru acīs ir Eiropa un citi reģioni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits