Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Ciprs: Grieķija gaidīs, līdz kreditori kļūs reālistiski

Atēnas pacietīgi gaidīs, kamēr starptautiskie kreditori nekļūs reālistiskāki, pirmdien paziņoja Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs.

Viņš šādus komentārus izteicis dienu pēc tam, kad pārrunas starp Grieķiju un kreditoriem noslēdzās bez panākumiem, vēl vairāk palielinot bažas par iespējamu valsts maksātnespēju un izstāšanos no eirozonas.

"Mēs pacietīgi gaidīsim, kamēr institūcijas nekļūs krietni reālistiskākas," intervijā laikrakstam "Ephimarida ton Syndakton" norādīja Ciprs, piebilstot, ka "politiskais oportūnisms" liek kreditoriem izdarīt spiedienu uz Atēnām, lai valsts samazinātu pensijas.

Jau vēstīts, ka starptautiskajiem aizdevējiem un Grieķijai jāvienojas par reformu plānu, kas ļautu Atēnām izmaksāt pēdējos 7,2 miljardus eiro palīdzības finansējuma, tādējādi novēršot Grieķijas maksātnespēju un iespējamo izstāšanos no eirozonas.

Pārrunas ilgušas jau piecus mēnešus, un vienošanās ir jāpanāk līdz šī jūnija beigām, lai Grieķija iegūtu līdzekļus kārtējā parādu maksājuma veikšanai Starptautiskajam Valūtas fondam (SVF). 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits