Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Dānijā pirmais naudassods par parandžu nēsāšanas aizlieguma neievērošanu

Dānijas policija piektdien piemērojusi kādai sievietei pirmo naudassodu par parandžu un citu seju pilnībā aizsedzošu galvassegu aizlieguma pārkāpšanu. 28 gadus vecajai sievietei, kura valkāja nikabu, pa pastu tiks nosūtīts paziņojums par viņai piespriesto naudassodu 1000 dāņu kronu (134 eiro) apmērā, vēstīja Dānijas ziņu aģentūra Ritzau. Šī sieviete bija iesaistījusies strīdā ar citu sievieti lielveikalā Kopenhāgenas ziemeļu piepilsētā Hērsholmā.

"Kautiņa laikā viņas nikabs tika norauts, bet, kad mēs ieradāmies, viņa to atkal bija uzvilkusi," stāstīja policists Dāvids Borhersens.

Policija nofotografēja šo sievieti ar nikabu un arī ieguva novērošanas kameras ierakstu, lai noskaidrotu, vai otra sieviete tīšām norāvusi viņas nikabu.

Pret abām sievietēm ir uzsākta izmeklēšana par sabiedriskās kārtības traucēšanu, teikts policijas ziņojumā.

Dānijas parlaments maijā pieņēma aizliegumu cilvēkiem sabiedriskās vietās nēsāt parandžas un citas galvassegas, kas pilnībā aizsedz seju, un tas trešdien stājās spēkā.

Aizliegums attiecas uz parandžām, nikabiem, slēpošanas maskām un citām maskām, kas pilnībā aizsedz seju, un mākslīgām bārdām, bet neattiecas uz aizsargmaskām, ziemas šallēm un Helovīna maskām.

Personām, kas pārkāpj aizliegumu pirmo reizi, var piemērot sodanaudu līdz 1000 kronām (134 eiro). Atkārtota pārkāpuma gadījumos sodanauda būs lielāka, bet gadījumā, ja aizliegums būs pārkāpts ceturto reizi vai vēl biežāk, paredzēta 10 000 kronu (1340 eiro) liela sodanauda.

Aizliegumam stājoties spēkā, vairākās Dānijas pilsētās trešdien notika protesti pret to.

Top komentāri

smits
s
Savā ziņā dāņi, kā celmlauži un virziena rādītāji. Šis aizlieguma princips būtu ES jāpieņem, kā norma, visām dalībvalstīm.
Frīda
F
Malači Dāņi. Nu jau pat kūrortpilsētā Jūrmalā redzēju tādas ar burkām vai nikabiem. Neatšķiru tās lupstas un nedod Dievs atšķirt. Ja esi manā zemē, jāvelk tā lupata nost!
respektē vietējo kultūru ..
r
. . jeb lasies prom pie allaha !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits