Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Dragi: ECB spēj, vēlas un ir gatava palīdzēt atkopties eirozonas ekonomikai

Eiropas Centrālā banka (ECB) ir gatava, vēlas un spēj palīdzēt atgūties eirozonas ekonomikai, ceturtdien paziņoja ECB prezidents Mario Dragi.

"Padome rīkosies, izmantojot visus tās rīcībā esošos instrumentus. Es vēlos uzsvērt mūsu gatavību, vēlēšanos un spēju to izdarīt," viņš teica preses konferencē pēc ECB padomes sanāksmes, kurā nolēma saglabāt nemainīgas bāzes procentu likmes, neskatoties uz satricinājumu, ko tirgos izraisīja Lielbritānijas vēlētāju lēmums konsultatīvā referendumā atbalstīt valsts izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).

"Tuvāko mēnešu laikā, kad būs pieejama plašāka informācija, tostarp [ECB] speciālistu prognozes, mēs varēsim labāk novērtēt makroekonomikas apstākļus," sacīja Dragi.

Finanšu tirgi ir veiksmīgi izturējuši satricinājumu, ko radīja Lielbritānijas balsojums par aiziešanu no ES, uzsvēra ECB prezidents.

"Pēc Lielbritānijas referenduma eirozonas finanšu tirgi ar elastību, kas iedrošina, ir izturējuši nenoteiktības un svārstīguma saasinājumu," viņš uzteica.

Jau vēstīts, ka ECB padomes sēdē ceturtdien saglabāja galveno bāzes procentlikmi 0% apmērā. Padome arī nolēma saglabāt noguldījumu iespējas uz nakti likmi -0,4% apmērā un aizdevumu iespējas uz nakti likmi 0,25% apmērā.

Šīs likmes ir spēkā kopš 16.marta.

Ar rekordzemajām likmēm ECB cenšas stimulēt eirozonas ekonomiku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits