Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ECDC pauž bažas par Covid-19 upuru skaita pieaugumu septiņās valstīs

Eiropas Slimību profilakses un kontroles centrs (ECDC) ceturtdien brīdinājis par Covid-19 upuru skaita pieaugumu septiņās Eiropas Savienības (ES) valstīs, uzsverot, ka tas ir pamats lielām bažām.

Šīs septiņas valstis ir Spānija, Rumānija, Bulgārija, Horvātija, Ungārija, Čehija un Malta. Aģentūra brīdina, ka bažas rada arī tendences vairākās citās valstīs.

Minētajās septiņās valstīs veco ļaužu vidū pieaudzis hospitalizēto un smagi slimo Covid-19 pacientu skaits un jau novērojami paaugstināti mirstības rādītāji vai arī viss lieca, ka drīzumā tādi būs novērojami, norāda aģentūra.

Citās valstīs novērojams inficēto skaita pieaugums gados jaunu cilvēku vidū. Aģentūra vēsta, ka šāda situācija ir 13 Eiropas valstīs, tostarp Francijā un Lielbritānijā.

Taču aģentūra brīdina, ka pēc pēdējo dienu notikumiem vairumā šo valstu attīstības tendences rada bažas, jo arī šajās valstīs palielinās inficēto skaits vecāku cilvēku vidū.

Eiropas Slimību profilakses un kontroles centrs norāda, ka cilvēkiem ES joprojām pastāv liels risks inficēties ar jauno koronavīrusu, jo pētījumi liecina, ka imunitātes līmenis sabiedrībā ir mazāks par 15% vairumā apgabalu ES, Eiropas Ekonomikas zonā (EEK) un Lielbritānijā.

"Vairums cilvēku joprojām var tikt inficēti," žurnālistiem sacīja ECDC direktore Andrea Ammona.

"Tas, ko mēs redzam daudzās valstīs, ne tikai Spānijā, ir, ka vīrusa pārnešana notiek privātu tikšanos laikā, lielās ģimenes pusdienās, kāzās, sanākšanās ar draugiem un ģimeni," norādīja Ammona.

Taču viņa atturējās no aicinājuma slēgt veikalus, restorānus un bārus, uzsverot, ka šādi lēmumi jāpieņem individuāli un atkarībā no tā, vai iespējams ievērot sociālās distancēšanās noteikumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits