Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Eiropā vairāk nekā mēneša laikā no Grieķijas un Itālijas pārvietotas 1212 personas

Laikā no 28.septembra līdz 8.novembrim no Itālijas un Grieķijas uz citām valstīm pārvietotas 1212 personas.

Kā aģentūru LETA informēja EK pārstāvniecība Latvijā, šodien EK pieņēma jaunāko progresa ziņojumu par Eiropas Savienības (ES) ārkārtas pārcelšanas un pārmitināšanas shēmu īstenošanu, kur izvērtētas kopš 28.septembra veiktās darbības.

Kopš pēdējā ziņojuma ir pārmitinātas vēl 1157 personas, tādējādi dalībvalstis turpināja pildīt savas saistības nodrošināt likumīgus ieceļošanas kanālus cilvēkiem, kuriem nepieciešama aizsardzība, kā rezultātā kopējais rādītājs ir 11 852 personas - vairāk nekā puse no 22 504 personām, kā paredzēts saskaņā ar 2015.gada jūlija shēmu. Pārcelšanas jomā vispārējo pozitīvo tendenci pēdējo mēnešu laikā apstiprina pārskata periodā veiktās 1212 personu papildu pārvietošanas, norāda EK.

Līdz 7.novembrim saskaņā ar pārmitināšanas shēmu 11 852 personas tika pārmitinātas uz 21 uzņēmēju valsti, turklāt Zviedrija, Lielbritānija un Somija, kā arī asociētās valstis Šveice, Lihtenšteina un Islande jau ir pilnībā izpildījušas savas saistības.

Migrācijas, iekšlietu un pilsonības komisārs Dimitris Avramopuls teica, ka pēc vasarā pieredzētajām tendencēm kā pārcelšanas, tā pārmitināšanas jomā, šis ir brīdis, kad "nedrīkstam ļaut tām atslābt". "Es augstu vērtēju dalībvalstu darbu, ko tās līdz šim ir paveikušas, pildot kopīgās saistības attiecībā uz pārcelšanu un pārmitināšanu. Es vēlētos redzēt stabilu saistību skaitu, ātras procedūras un stabilu pārvietoto personu skaitu katru nedēļu. Vēl ir daudz darāmā, un jārīkojas ātri, lai novērstu situāciju, ka Itālijā ierodas arvien jauni bēgļi un tūkstoši joprojām uzturas Grieķijā," tā komentēja komisārs.

Pēc rekordlielā pārvietoto personu skaita septembrī - 1372 personas - oktobris izrādījās pārejas mēnesis ar lēnāku pārcelšanas tempu salīdzinājumā ar iepriekšējo ziņojumu periodiem, skaidro EK. No 28.septembra līdz 8.novembrim tika pārceltas 1212 personas, attiecīgi 921 no Grieķijas un 291 no Itālijas.

Pašlaik Grieķijā uzturas aptuveni 24 000 personu, kuru valstspiederība ļauj tām pretendēt uz pārcelšanu, savukārt Itālijā šādu personu skaits ir aptuveni 20 400, kuras tur ieradušās kopš šā gada janvāra. Ja pārcelšanas pasākumi tiks īstenoti intensīvāk, pārcelšanas periodā, proti, līdz 2017.gada septembrim, vajadzētu būt reālai iespējai pārcelt visas minētās personas.

Kā norāda EK, tā kā migranti turpina ierasties Itālijā - kopš 26.septembra tur ir ieceļojušas 29 844 personas - un humānā situācija Grieķijā joprojām ir saspringta, un tur pašlaik atrodas vairāk nekā 61 700 migrantu, pārvietošana joprojām ir izšķirīga darbība, lai mazinātu spiedienu uz šīm valstīm. "Komisija atkārto savu aicinājumu dalībvalstīm, kas vēl nav uzņēmušās jebkādas saistības vai nav pārcēlušas nevienu patvēruma meklētāju, rīkoties bez kavēšanās," uzsvērts EK paziņojumā.

Savukārt kopš šā gada 4.aprīļa no Turcijas uz ES ir pārmitināti 2217 Sīrijas valstspiederīgie, tai skaitā 603 personas laikposmā pēc pēdējā ziņojuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits