Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +11 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Eiropas Padome mudina Vāciju atteikties no dzimumnoziedznieku kastrācijas

Eiropas Padome trešdien aicināja Vāciju atteikties no dzimumnoziedznieku ķirurģiskās kastrācijas. Dzimumnoziedzniekiem, kas ir vecāki par 25 gadiem, Vācijā tiek piedāvāta iespēja veikt ķirurģisko kastrāciju, ja šādas operācijas veikšanu atbalsta eksperti, skaidro Eiropas Padomes Eiropas Komiteja spīdzināšanas novēršanai (CPT).

Taču šādi gadījumi ir reti, un pēdējā desmitgadē ķirurģiskā kastrācija Vācijā veikta mazāk nekā piecos gadījumos gadā.

"Neraugoties uz to, CPT pauž iebildumus pret ķirurģiskās kastrācijas izmantošanu dzimumnoziedznieku ārstēšanā," teikts CPT izplatītajā ziņojumā. "CPT uzskata, ka aizturēto dzimumnoziedznieku ķirurģiskā kastrācija varētu tikt uzskatīta par pazemojošu attieksmi."

Turpretī Vācijas amatpersonas, aizstāvot šādu pretrunīgi vērtētu praksi, skaidro, ka tie dzimumnoziedznieki, kuri piekrituši kastrācijai, ļoti retos gadījumos atkārtoti pastrādā līdzīgus noziegumus.

Laika posmā no 1970. līdz 1980.gadam ķīmiskā kastrācija tika veikta 104 cilvēkiem, un no tiem 3% atkārtoti pastrādāja dzimumnoziegumus, bet 46% no 53 dzimumnoziedzniekiem, kuri atteicās no kastrācijas vai kuriem to neieteica darīt eksperti, atkārtoti pastrādāja dzimumnoziegumus. Tomēr Berlīne ir piekritusi izvērtēt, vai par šo jautājumu būtu jārīko diskusijas.

No 47 Eiropas Padomē ietilpstošajām valstīm iespēja veikt ķirurģisko kastrāciju dzimumnoziedzniekiem tiek piedāvāta Vācijā un Čehijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits