Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Eiropas Parlamenta vadītājs: Krievija Gruzijā pielietojusi neproporcionālu spēku

Trešdien Eiropas Savienības (ES) Vispārējo lietu un ārlietu padomes ārkārtas sanāksmē Eiropas Parlamenta (EP) priekšsēdētājs Hanss-Gerts Poterings (Hans-Gert Pöttering) savā uzrunā norādīja, ka pēdējo dienu notikumi Gruzijā rada ļoti nopietnas bažas, jo Krievijas armija pielietojusi neproporcionālu spēku.

“ Militāro aktivitāšu rezultātā cieš nevainīgi cilvēki, un viņi spiesti pamest savas mājas," uzsvēra EP vadītājs. _Pilsoniskā savienība_ (PS) uzskata, ka EP izvērstās aktivitātes - ārkārtas sanāksme un pārstāvja nosūtīšana uz Gruziju - lielā mērā ir tās biedra, eiroparlamentārieša Ģirta Valda Kristovska nopelns.

H.G.Poterings norāda, ka tikai politisks risinājums ir pieņemams šim vai jebkuram citam šāda rakstura konfliktam, bet militārs spēks nav veids, kā risināt starptautiskas domstarpības mūsdienu pasaulē. “Nevienai valstij nav tiesību apšaubīt citas valsts demokrātiski ievēlētus vadītājus. Es apsveicu lēmumu apturēt militārās operācijas un Gruzijas un Krievijas vienošanos pieņemt Eiropas Savienības (ES) Francijas prezidentūras piedāvāto pamiera plānu, kuru nepieciešams strikti ievērot,” viņš uzskata, piebilstot, ka ir apsveicami, ka ES ir uzņēmusies vidutāja lomu, lai apturētu vardarbību starp abām iesaistītajām pusēm un panāktu risinājumu, respektējot Gruzijas teritoriālo integritāti un suverenitāti, kurai atbalstu Eiropas Parlaments ir paudis jau vairākkārt.

EP priekšsēdētājs akcentēja, ka pašreiz vissvarīgākais starptautiskajai sabiedrībai ir atbilstoši risināt izveidojušos humanitāro situāciju. Nepieciešama cieša sadarbība starp Apvienoto Nāciju Organizāciju, Eiropas Sadarbības un drošības organizāciju un Eiropas Savienību. Cilvēkiem, šī konflikta nevainīgiem upuriem, pēc iespējas ātrāk jānodrošina iespēja atgriezties viņu normālā ikdienas dzīvē. uzsvēra H. G. Poterings

Jau ziņots, ka Ģ.V.Kristovskis 10.augustā rakstiski aicināja Eiropas Parlamenta prezidentu Hansu-Gertu.Poteringu un Ārlietu komiteju un Drošības un aizsardzības apakškomiteju sasaukt ārkārtas sēdi, lai Eiroparlaments formulētu attieksmi pret Krievijas militāro agresiju Gruzijas valsts teritorijā.

„Ņemot vērā, ka sēde tiek sasaukta laikā, kad Eiropas Parlaments ir slēgts un deputāti atrodas atvaļinājumā, tas ir panākums. Pirms dienām trim, četrām man bija šaubas, vai EP spēs iedarbināt savu smagnējo darbības mehānismu (tulki, lidojumi, viesnīcas) ātrāk kā uz augusta pēdējo nedēļu, kad parlaments oficiāli atsāk darbu,” gandarījumu neslēpj Kristovskis.

H.G. Poterings šīs nedēļas sākumā apstiprināja misiju uz Tbilisi EP deputātei Anne Isler Béguin (Francija), kas ir EP delegācijas sadarbībai ar Dienvidkaukāzu priekšsēdētāja. Misijas mērķis - iegūt nepastarpinātu informāciju par notiekošo Gruzijā.  

Nākamnedēļ, 20. augustā, EP Ārlietu komiteja, Drošības un aizsardzības apakškomiteja un Delegācija sadarbībai ar Dienvidkaukāzu rīkos ārkārtas sanāksmi, lai apspriestu situāciju Gruzijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits