Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Eiropas Parlaments aicina rīkot Krievijā jaunas vēlēšanas

Trešdien pieņemtajā rezolūcijā Eiropas Parlaments (EP) aicina rīkot Krievijā jaunas, brīvas un taisnīgas Domes vēlēšanas un nekavējoties un pilnībā izmeklēt visus ziņojumus par krāpšanu un iebaidīšanu vēlēšanu laikā 4. decembrī. Parlaments  atzinīgi vērtē demonstrācijas Krievijā  kā iedzīvotāju gribas izpausmi, Dienu.lv informēja Eiropas Parlamenta informācijas birojs Latvijā,

Deputāti uzskata, ka vēlēšanu gaita apliecinājusi - Krievija neievēro EDSO definētos vēlēšanu standartus, un pauž bažas sakarā ar EDSO Demokrātisku iestāžu un cilvēktiesību biroja ziņojumiem par krāpšanu un sākotnējiem atzinumiem attiecībā uz procesuālajiem pārkāpumiem, plašsaziņas līdzekļu objektivitātes trūkumu, neatkarīgo novērotāju vajāšanu, partijas un valsts nodalīšanas trūkumu.

Rezolūcijā uzsvērts, ka sakarā ar politisko partiju apgrūtinošo reģistrācijas procesu ir izslēgtas vairākas opozīcijas partijas un tas jau sākotnēji ir nopietni apdraudējis biedrošanās brīvību, politisko konkurenci un plurālismu. EP aicina rīkot jaunas, brīvas un taisnīgas vēlēšanas pēc visu opozīcijas partiju reģistrēšanas.

EP aicina Eiropadomes priekšsēdētāju, Komisijas priekšsēdētāju, Komisijas priekšsēdētāja vietnieci - Savienības augsto pārstāvi ārlietās un drošības politikas jautājumos pievērst uzmanību vēlēšanu jautājumam ES un Krievijas augstākā līmeņa sanāksmē, kas plānota 15. decembrī.

Deputāti atkārtoti pauž bažas par cilvēktiesību stāvokli Krievijā un tiesiskuma un neatkarīgu tiesu iestāžu trūkumu. Rezolūcijā aicināts ES un Krieviju paātrināt sarunas par drīzumā noslēdzamo jauno Partnerības un sadarbības nolīgumu. Parlaments atbalsta juridiski saistošu nolīgumu, kurā būtu iekļautas visas ar demokrātiju, tiesiskumu un cilvēktiesību ievērošanu saistītās jomas.

Deputāti uzsver, ka ir svarīgi pastiprināt enerģētikas partnerību ar Krieviju un norāda, ka dabas resursu piegādi nedrīkst izmantot kā politisku instrumentu.

Nobeigumā rezolūcijā uzsvērts, ka daudzas starptautiskas problēmas, jo īpaši attiecībā uz Sīriju un Irānu, nevar atrisināt bez koordinētas pieejas, un tajā jāiesaistās arī Krievijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits