Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Eiropas slavenākais vecpuisis Albērs tomēr nolēmis precēties

Monako princis Albērs II jau gadiem ilgi tika uzskatīts par Eiropas iekārojamāko vecpuisi, tomēr beidzot viņš nolēmis iestūrēt laulības ostā. 52 gadus vecais Albērs paziņojis par saderināšanos ar 32 gadus veco Šarlēnu Vitstoku no Dienvidāfrikas. Monako valdnieka kāzas gaidāmas nākamā gada vasarā, ziņo AFP.


Albērs un Šarlēna iepazinušies pirms desmit gadiem, kad viņa bija ieradusies uz peldēšanas sacensībām Monako. Š. Vitstoka bija laba peldētāja; savulaik viņa piedalījusies Sidnejas olimpiskajās spēlēs. Albērs gan var lepoties ar daudz lielāku olimpisko pieredzi, jo Monako bobsleja komandas sastāvā viņš bijis piecu ziemas olimpisko spēļu dalībnieks.


Albērs ir Monako valdnieks kopš 2005.gada, kad aizsaulē aizgāja viņa tēvs Renjē III. Albēram nebija viegli atrast līgavu, kas varētu līdzināties viņa mātei Greisai. 1956.gadā Renjē apprecējās ar valdzinošo Holivudas aktrisi Greisu Kelliju, viņiem piedzima trīs bērni, bet 1982.gadā Greisa gāja bojā autokatastrofā.


Albēra ilgstošā izvairīšanās no iestūrēšanas laulības ostā nebija skaidrojama ar iespēju trūkumu, jo gadu gaitā viņa vārds bijis saistīts ar daudzām pievilcīgām sievietēm, ieskaitot supermodeles Klaudiju Šiferi un Naomi Kempbelu. Prinča ilgstošā nevēlēšanās atteikties no vecpuiša statusa pat veicināja runas, ka viņš ir gejs, bet Albērs kategoriski noliedza dzeltenās preses izplatītās baumas.


Tēvs bija ļoti neapmierināts ar Albēra vecpuiša dzīvi, jo raizējās, ka viņš paliks bez mantinieka. Saskaņā ar 1918.gada līgumu Monako draudētu iekļaušana Francijas sastāvā, ja valdošā Grimaldi dinastija nevarētu nodrošināt troņmantnieka nākšanu pie varas. Lai novērstu šādas briesmas, 2002.gadā Renjē III nolēma veikt grozījumus Monako konstitūcijā. Saskaņā ar tiem vairāk nekā 700 gadu seno Grimaldi dinastiju varētu turpināt Albēra māsas un viņu bērni.


Albēram gan ir divi ārlaulības bērni, bet viņiem nav tiesību pretendēt uz troni. Monako iedzīvotāji cer, ka Albērs un Šarlēna sarūpēs likumīgu mantinieku, tādēļ valdnieka kāzas tiek ļoti gaidītas. «Tas nāks par labu šampanieša noietam,» aģentūrai AP stāsta vīna veikaliņa saimniece Edita Vendebauma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits