Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

EK apstiprina Lufthansa ieceri iegādāties Air Berlin aktīvus

Eiropas Komisija (EK) ceturtdien apstiprinājusi Vācijas nacionālās lidsabiedrības Lufthansa ieceri iegādāties maksātnespējīgās Vācijas otras lielākās aviokompānijas Air Berlin aktīvus.

Reaģējot uz pazīmēm, ka EK varētu bloķēt sākotnējos Air Berlin aktīvu iegādes plānus, lidsabiedrība pagājušajā nedēļā atteicās no ieceres iegādāties Air Berlin Austrijas struktūrvienību Niki, tā vietā koncentrējoties uz maksātnespējīgās lidsabiedrības mazāko struktūrvienību LGW, kuras iegādei tagad saņemta EK atļauja.

Tāpat Lufthansa piekrita arī atteikties no atsevišķām Air Berlin Diseldorfas lidostas pacelšanās un nolaišanās laika nišām, lai iegūtu EK apstiprinājumu šim darījumam.

Lufthansa sākotnēji bija plānojusi samaksāt 210 miljonus eiro, lai no Air Berlin iegādātos 81 lidmašīnu, pacelšanās un nolaišanās laika nišas, kā arī Niki.

Lufthansa jau bija piedāvājusi EK atteikties no vairākām pacelšanās un nolaišanās laika nišām, taču komisija šādu rīcību uzskatīja par nepietiekamu un nepārprotami norādīja, ka tā nevar atļaut īstenot pārņemšanas darījumu un Niki iekļaušanu Lufthansa zemo cenu grupā Eurowings.

Air Berlin augusta sākumā tiesā iesniedza maksātnespējas pieteikumu, jo tās lielākais akcionārs - Abū Dabī bāzētā lidsabiedrība Etihad Airways - vairs nenodrošināja finansiālu atbalstu. Ņemot vērā maksātnespējas noteikumus, Air Berlin oktobrī pārtrauca visus reisus, bet Niki nebija pakļauta šiem noteikumiem un turpināja reisu veikšanu.

Taču pēc Lufthansa lēmuma atcelt Niki pārņemšanas plānus aviokompānija pagājušajā nedēļā zaudēja finansējuma saņemšanu no Lufthansa, vienlaikus paziņojot, ka pārtrauc lidojumus un tiesā iesniedz maksātnespējas pieteikumu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Laikraksts: Čečenijas līderis ir smagi slims

Čečenijas prokremliskais līderis Ramzans Kadirovs ir smagi slims, viņam ir aizkuņģa dziedzera šūnu nekroze, un nav cerību, ka viņš izveseļosies, vēsta tīmekļa izdevums Novaja gazeta Jevropa.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits