Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +23 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 5. augusts
Osvalds, Arvils

EK apsūdz X par ES Digitālo pakalpojumu akta prasību neievērošanu

Eiropas Komisija (EK) piektdien paziņoja, ka sociālais tīkls X maldina lietotājus ar savām zilajām atzīmēm verificētiem kontiem, tādējādi pārkāpjot Eiropas Savienības (ES) Digitālo pakalpojumu akta (DSA) prasības.

EK nav apmierināta ar zilo atzīmju sistēmu pēc platformas, kas iepriekš bija pazīstama ar nosaukumu "Twitter", nonākšanas uzņēmēja Īlona Maska īpašumā, jo tagad zilo atzīmi var iegūt ikviens platformas lietotājs, kurš piekrīt maksāt abonēšanas maksu.

Savukārt agrāk zilo atzīmi par verificētu kontu varēja saņemt lietotāji, kuru identitātes atbilstību kontam bija apstiprinājuši platformas darbinieki.
"Fakts, ka ikviens var samaksāt, lai iegūtu šādu "verifikācijas" apliecinājumu, negatīvi ietekmē lietotāju spēju brīvi un apzināti pieņemt lēmumus par kontu un satura, ar kuru viņi mijiedarbojas, autentiskumu," teikts komisijas paziņojumā.
EK arī apsūdzējusi "X" par to, ka platforma neievēro noteikumus par reklāmas caurskatāmību, jo "tā nenodrošina meklēšanai piemērotu un uzticamu" reklāmu datubāzi, kā arī nenodrošina pētniekiem piekļuvi publiskiem datiem.
 
Uzņēmums tagad var atbildēt uz šiem EK sākotnējiem secinājumiem un izvairīties no iespējama naudassoda, ja tas piedāvās alternatīvu modeli ES bažu kliedēšanai.
 
DSA ļauj EK piemērot platformām soda naudu līdz 6% no gada apgrozījuma iepriekšējā finanšu gadā, ja tās pārkāpj DSA prasības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits