Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Entuziasms "uz papīra", ne darbos: Vien 19 eiroparlamentārieši mācīsies atpazīt seksuālu vardarbību

No 751 Eiropas Parlamenta deputātiem tikai 19 pieteikušies dalībai pilotprojektā, kura ietvaros mācīs, kā atpazīt un novērst seksuālu vardarbību darba vietās. Kaut pieteikšanās kursam bija brīvprātīga, zemā aktivitāte krasi kontrastē ar to deputātu skaitu, kas pērn oktobrī atbalstīja rezolūciju par nepieciešamību ieviest obligātu deputātu apmācību šajā jomā - tādi bija 580, vēsta EUObserver.

Savukārt šā gada 11. septembrī 528 eiroparlamentārieši atbalstīja vēl vienu rezolūciju, kurā vēstīts ka "visi parlamentu, tostarp Eiropas Parlamenta, darbinieki un deputāti būtu obligāti jāapmāca par seksuālās un psiholoģiskās vardarbības tematiem."

Neleģislatīvā rezolūcija mudina dalībvalstīm, to parlamentiem un valsts iestādēm, vietvarām, darba devējiem un arodbiedrībām izprast šķēršļus, kas šobrīd traucē seksuālās vardarbības upuriem ziņot par pāridarījumu darba vietā, un piedāvāt šiem cilvēkiem atbalstu, piemēram, iespēju anonīmi ziņot par pārkāpumu, nebaidoties par atmaksu.

Apmācību kurss, kurā šobrīd piekrituši iesaistīties 19 eiroparlamentārieši, gan ir tikai izmēģinājums, lai saprastu, kā labāk šādas apmācības organizēt nākotnē, tomēr EUObserver norāda, ka šāds kontrasts starp rezolūciju atbalstītājiem un tiem, kas gatavi uzreiz pildīt rezolūcijās pausto un paši sākt apmācību, ir visnotaļ krass.

Aicinājums eiroparlamentāriešiem iesaistīties izmēģinājuma kursā tika nosūtīts e-pastā 9. oktobrī, piedāvājot sešus dažādus iespējamos laika logus - divus šodien, 7. novembra trešdienā, un četrus šā gada decembrī.

Aicinājuma e-pastā tika vēstīts: "Eiropas Parlaments apņēmies kļūt par darba vietu, kurā cīnās pret nepieņemamu uzvedību, tostarp seksuālu un psiholoģisku vardarbību. Ja jūs uzskatāt, ka arī jums ir loma šī mērķa sasniegšanā, piesakieties apmācību kursam, kas speciāli izstrādāts Eiropas Parlamenta deputātiem. Būdami dalībnieki, jūs varēsiet iesaistīties un uzlabot apmācību kursu, kuru attiecīgi nākotnē piedāvās iziet visiem eiroparlamentāriešiem."

Eiropas Parlamenta preses dienestā izdevumam EUObserver norādīja, ka kursā deputātiem mācīs atpazīt un cīnīties pret visa veida vardarbību darba vietā, ne tikai pret seksuālu uzmākšanos.

Otrdien, 6. novembrī, tika nosūtīts atgādinājuma e-pasts, atkārtoti mudinot pieteikties, tomēr atsaucība nav bijusi pārāk liela.

Apmācību kurss ieviests pēc 2017. gadā pieņemtās rezolūcijas, kas savukārt tapa pēc #MeToo kustības rašanās. 

Top komentāri

bet
b
Vārdi ir domāti, lai izpatiktu saimniekiem un medijiem. Savukārt darbi liecina par patieso stāvokli.
TrollisJT
T
Katra eiro-parlamentārieša pienākums ir atpazīt vienkārši izdr-stu sievieti no viegli, vidēji un smagi izvarotas sievietes. Ja šo nezina, tad taču Nevar būt par deputātu.
dumdum
d
Nu ko, tie kas balsoja par, uzskata, ka citi nezin. Attiecīgi katrs izvērtē, kā efektīvāk izmantot savu laiku, ticu, ka ir svarīgāki jautājumu, ko risināt. Tāpat deputāts tomēr nav sociālais darbinieks.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, ka...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits