Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

EP aicina atbrīvot Krievijā un okupētajās Ukrainas teritorijās nelikumīgi aizturētos ukraiņus

Vienā no ceturtdienas Eiropas Parlamenta (EP) pieņemtajām rezolūcijām tiek aicināts atbrīvot Krievijā un pagaidu okupētajās Ukrainas teritorijās nelikumīgi aizturētos ukraiņus, un veikt to drošu atgriešanu, aģentūru LETA informēja Eiropas Parlamenta preses sekretāre Latvijā Signe Znotiņa-Znota.

EP deputāti atkārtoti pauž nosodījumu par Krievijas prettiesiski veikto Krimas pussalas un Sevastopoles pilsētas aneksiju pirms trīs gadiem. Tāpat EP pauž nožēlu par vārda brīvības pārkāpumiem, ļaunprātīgu mediju izmantošanu, Krievijas pilsonības piespiedu piešķiršanu un diskriminējošu politiku pret tā dēvētajām pretēji noskaņotajām autoritātēm, īpaši pret etnisko minoritāti - Krimas tatāriem. EP deputāti arī norāda uz ziņām par vietējo iedzīvotāju, kuri iestājas pret Krimas aneksiju, pazušanu, spīdzināšanu un sistemātisku iebiedēšanu.

Atkārtoti tika uzsvērts aicinājums nekavējoties mainīt tā dēvētās Krimas Augstākās tiesas 2016.gada 26.aprīļa lēmumu aizliegt Medžlisu, Krimas etnisko tatāru un pussalas pamatiedzīvotāju, likumīgo un atzīto pārstāvniecību.

Balsojot par rezolūciju Ukrainas politieslodzītie Krievijā un situācija Krimā, 451 no EP deputātiem bija par, 73 pret, bet 86 atturējās.

Pārējās divās EP šodien pieņemtajās rezolūcijās tiek pieprasīts nekavējoties atbrīvot senatori Leilu M. De Limu, cilvēktiesību aizstāvi, bijušo Filipīnu Cilvēktiesību komisijas priekšsēdētāju un pausta nožēla par mācītāja un cilvēktiesību aizstāvja Evana Mavarires arestu, kurš tika arestēts šī gada 1.februārī Zimbabvē, Harare lidostā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits