Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Erdogans draud ar jaunu operāciju Sīrijā

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans trešdien draudēja izvērst operāciju Sīrijas Idlibas provincē, ja Sīrijas valdība savu karaspēku neatvilks aiz tur izvietotajām Turcijas armijas pozīcijām.

"Operācija Idlibā ir nenovēršama," savas partijas likumdevējiem parlamentā sacīja Erdogans. "Mēs veicam laika atskaiti, mēs paužam mūsu pēdējos brīdinājumus."

Reaģējot uz Erdogana draudiem par operācijas izvēršanu Idlibā, Krievija savukārt jau trešdien brīdināja Turciju, ka uzbrukt Sīrijas bruņotajiem spēkiem ir nepieļaujami.

"Ja mēs runājam par operāciju pret Sīrijas republikas likumīgajām varasiestādēm un Sīrijas republikas bruņotajiem spēkiem, tad tas, protams, būtu vissliktākais scenārijs," žurnālistiem sacīja Kremļa pārstāvis sakariem ar presi Dmitrijs Peskovs.

Tomēr Maskavai nebūs iebildumu, ja Turcija vērsīsies "Idlibā pret teroristu grupējumiem" atbilstoši pastāvošās vienošanās nosacījumiem.

"Kontakti ar Turciju turpinās," piebilda Peskovs.

Krievija un Turcija 2018.gadā vienojās, ka Idlibā tiks izveidota demilitarizēta zona un ka to pametīs "radikālie" nemiernieku kaujinieki.

Krievija uzstāj, ka Idlibas provincē turpina karot teroristu grupējumi.

Sīrijas armija valsts ziemeļos, arī Idlibas provincē, izvērsusi uzbrukumu pret nemiernieku spēkiem.

Idliba ir pēdējais Sīrijas bruņotās opozīcijas bastions un tajā liela ietekme ir Al Qaeda bijušā Sīrijas atzara vadītajai džihādistu aliansei Hayat Tahrir al-Sham.

Sīrijas pilsoņkarš aizsākās 2011.gadā, un konflikts pakāpeniski sadrumstalojās daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Ar atbalstu atšķirīgiem grupējumiem iesaistījušās arī vairākas ārvalstis.

Top komentāri

rekur
r
Erdoganam vienlaicīgi jākaro 3 frontēs- Pret kurdiem, Idlibā un Lībijā. Spēku un naudas visam vienlaicīgi par maz. Idliba ir vieni vienīgi kalni un aizas. Tankus un bruņutehniku uz šauriem kalnu ceļiem izmantot nevar. Viss kā Afganistānā. Gaisu kontrolē krievu aviācija. Tāpēc E. Idlibā ieveda tikai 7000 vīru un 260 vien. bruņutehnikas. Turki būvē 3 aizsardzības līnijas ar nocietinātām artilērijas pozīcijām svarīgāko kalnu ceļu krustojumos.
ruksis
r
Reģipsis draudēšanu iemācījies no sava [kādreizējā] drauga Pūķina.
utt
u
Tad, kad turki draudēja uzsākt militāro operāciju Olīves Zars pret kurdiem, viņi veselu gadu draudēja un solija- rīt sāksim. Un sāka pēc 12 mēnešu draudēšanas. Pašreiz turku ultimāta termiņš beidzās 1. martā. Kas būs tālāk zināt nevar. Pat neviens militārais eksperts un austrumzemju eksperts neko neprognozē. Tad jau redzēs...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits