Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 9. septembris
Telma, Bruno

Erdogans izsludina sēru dienu par nogalināto Hamās līderi Haniju

Turcijā piektdien būs valsts sēru diena, pieminot Teherānā nogalināto palestīniešu kaujinieku grupējuma Hamās politisko līderi Ismailu Haniju, kurš piektdien tiks apbedīts Katarā, ceturtdien paziņoja Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans.

"Rīt (piektdien) būs izsludināta valsts sēru diena, solidarizējoties ar palestīniešu lietu un solidarizējoties ar mūsu palestīniešu brāļiem un māsām," Erdogans pavēstīja sociālo mediju platformā "X", nosaucot Haniju par "mocekli".

Erdogans trešdien bija nosodījis sava tuvā sabiedrotā Hanijas "nodevīgo slepkavību". "Lai Allāhs (Dievs) apžēlojas par manu brāli Ismailu Haniju, kurš kritis mocekļa nāvē pēc šī odiozā uzbrukuma," Erdogans rakstīja platformā "X", nosodot "cionistu barbarismu". 

Hanija, kurš pavadīja daudz laika Turcijā pirms "Hamās" 7.oktobra uzbrukuma Izraēlai, kas izprovocēja Gazas joslā notiekošo karu, pēdējoreiz apmeklēja Erdoganu aprīlī Stambulā.

ASV, Eiropas Savienība un Izraēla uzskata "Hamās" par teroristu organizāciju, bet Erdogans to ir raksturojis kā "atbrīvošanas kustību". Turcija kopš 2011.gada ir sniegusi patvērumu "Hamās" amatpersonām.

Tūkstošiem protestētāju Stambulā trešdien pēc vakara lūgšanām devās gājienā, lai nosodītu Hanijas nogalināšanu. Daudzi turēja Turcijas un Palestīnas karogus un skandēja Izraēlai naidīgus saukļus, un gājienā tika sadedzināts Izraēlas karogs.

Hanija un viņa miesassargs trešdienas rītā tika nogalināti triecienā Hanijas rezidencei Teherānā. Hanija bija ieradies Teherānā, kur otrdien piedalījās Irānas jaunā prezidenta Masuda Pezeškiāna zvēresta došanas ceremonijā.

"Hamās" apsūdzēja Hanijas nogalināšanā Izraēlu, kas vēl nav komentējusi šīs apsūdzības.

Lidmašīna ar Hanijas līķi ceturtdien ieradās Kataras galvaspilsētā Dohā no Irānas, kur viņa publiskās bēres bija apmeklējuši sērotāju pūļi, atvadoties no viņa, ziņoja Katarā bāzētais telekanāls "Al Jazeera". 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukraiņi atvaira lidrobotu uzbrukumu Kijivai

Naktī uz pirmdienu krievi atkal uzbrukuši Kijivai ar lidrobotiem"Shahed", taču ukraiņu zenītartilēristi visus bezpilota lidaparātus notriekuši, pirms tie sasniedza galvaspilsētu, paziņojis...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits